online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

СЪЮЗЪТ НА ПИВОВАРИТЕ С ИНИЦИАТИВИ ЗА СПОРТ И ПРЕВЕНЦИЯ И ПРЕЗ ЛЯТО 2019

23 Юли 2019г.
Нюз БГ Репортер

Традиционно, Съюзът на пивоварите в България и моторът на всички социално значими каузи на организацията – г-жа Ивана Радомирова, изпълнителен директор, създава кампании, които остават във времето. И не само с посланията си, колкото и с реалните резултати, които постигат . През 2012 година стартира кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да порастнат“, а през 2010 г. Програма за превенция употребата на алкохол от лица под 18 години. 
Тази година пък Съюзът на пивоварите e водещия партньор в инициативата за спорт и превенция – Детска полицейска академия, която ще се проведе в Община Велико Търново от 2-ри юли. 

Във всичките 20 младежки центъра на Общината, през целия сезон стотици деца ще участват в спортни и интерактивни занимания за превенция. Активно ще се използват специализираните площадки с. Балван за пътна и пожарна безопасност, приложно колоездене и оцеляване в природата. Така ваканцията ще бъде много забавна, изпълнена с приятелства и игри, както и полезна за децата от всички възрасти.

Организатори на Лятната детска полицейска академия са: Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете „Янтра 2001”, ОД на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

„Благодарение на съвместните ни усилия с партньорите и успешното ни сътрудничество, участниците в дейностите за спорт и превенция са вече над 50 000 от 16 области на страната. Само за първите 6 месеца на тази година в инициативата са се включили ученици от 23 училища. По този начин спортът и творческите занимания се популяризират все по-широко като обща превенция за рисковото поведение на децата“, заяви г-жа Ивана Радомирова, изпълнителен директор на СПБ.

През тази година пивоварите отново са изключително активни и заедно със Столична община организираха спортни празници в три училища в София. Продължава и партньорството с Главна дирекция „Национална полиция“, благодарение на което всички училища от Смолян и Благоевград участваха в спортни състезания и викторини. 
 „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се финансира на 100% от членовете на СПБ: ,,Болярка ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, ,,Загорка” АД, ,,Каменица” АД, ,,Карлсберг България” АД, ,,Ломско пиво” АД, ,,Доровски инвест“ ООД.  От стартирането на кампанията  досега сдружението дарява средства и влага доброволен труд в облагородяване на средата, за превенция, спорт и здравословен начин живот.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg