online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

НОВИ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА СЕКСУАЛНИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН НАД ДЕЦА

6 Март 2019г.
НОВИ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА СЕКСУАЛНИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН НАД ДЕЦА

Иван Върбанов

Документалният филм „Да напуснеш Невърленд”  на режисьора Дан рийд, който бе показан на кинофестивала „Сънданс”, а сега и в ефира на HBO, разкриващ в детайли сексуалните посегателства на Майкъл Джексън върху деца, предизвика нова вълна от възмущения, ужас и разочарование в музикалните фенове и публиката по целия свят.

Четири часовата лента показва документални кадри от разпита на Гавин Арвизо с шерифите от Санта Барбара през 2003 г. Детето разказва, че Джексън е настоявал да покаже на малчугана как да маструбира. Въпреки, че Гавин отказва, Джако настоява и продължава сексуалното издевателство. Кралят на попа бива оправдан, след като бе обвинен в седем престъпления за тормоз над малолетни. 

Твърденията на Гавин са подобни на онези, които направи преди десетилетия друго момче, тогава на 13 години – Джордан Чандлър, който свидетелства, че е насилван от поп-иконата. По време на делото показанията му са толкова детайлни, относно анатомията на Джексън, че съдията не подлага на съмненията казаното от детето.  Срещу изплащането на 22 милиона долара семейството на Чандлър „забравя” случилото се и оттегля обвиненията.

Документалният филм разкрива и нови данни за установеното от полицейските служители в имението „Невърленд” през 2003 г. По време на претърсването са установени множество книги, видеоматериали, снимки  с порнографско съдържание, актови фотоси на тийнейджъри в спалнята и банята и други филми и видеозаписи, които са описани старателно в полицейските доклади. 

Властите нахлуват в имението през ноември 2003 г., когато певецът е в Лас Вегас. Над 70-полицаи, шерифи и представители на Окръжния прокурор на окръг Санта Барбара влизат в ранчото.

След оправдателната присъда през 2005 г., Джексън, който беше застрашен от 20 години затвор, ако бе осъден по обвиненията, напусна страната и се премести да живее в островната държава Бахрейн, разположена в Персийско море.

При завръщането си през 2009 г., когато бе планирано турнето му, 48-годишният Майкъл бе открит мъртъв в неговата резиденция. Доктор Конрад Мъри, който бе обвинен за убийството по непредпазливост през 2011 г., излежа половината от присъдата си и бе освободен през ноември 2013 г.

Три от най-големите радиостанции в Монреал спряха да излъчват песни на Джексън в резултат на скандала и твърденията за посегателства над деца, представени в документалния филм, който бе излъчен в неделя по HBO.

Семейство Джексън осъдиха филма, а Опра се закани да направи цяло предаване в защита на поп-идола.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg