online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ЗАСИЛЕТЕ КОНТРОЛА ПО СПАЗВАНЕТО НА СТАНАДРАТИТЕ ВЪВ ВЕРИГА "ФАНТАСТИКО" !

23 Юли 2019г.
ЗАСИЛЕТЕ КОНТРОЛА ПО СПАЗВАНЕТО НА СТАНАДРАТИТЕ ВЪВ ВЕРИГА "ФАНТАСТИКО" !

Иван Върбанов

(Една история, разказана от първо лице)

Много ми харесва хитрия и тарикатски номер на Жижи - служителката на щанд "Топла кухня" в магазин "Фантастико" - ж.к."Дружба" 1: След 21:30 часа тя започва да мие витрините, да лъска, да бута клиентите, които смирено чакат. Така де, жената има мисия. Най-важното е бързо да може да оправи щанда, за да си тръгне. А тези клиенти защо чак сега се изтърсиха? Какво чакаха цял ден? Точно сега ли намериха да идват да пазаруват храна за в къщи?! Ама, че работа!

Днес чаках почти само 10 минути само, сам, пред щанда - имах време, а и ми беше любопитно докъде може да стигне ситуацията във времето. АЗ си чакам, други клиенти няма, но жената мие и лъска, сякаш не съществувам. Поглежда ме, вижда, че чакам, но нали съм в ръцете й. Продължава методично да полира стъклото, да мята мазните тави, да прехвърля преоценени храни поради късния час и голямото непродадено количество на храната ...

Аз все още съм там, не съм избягал, мълчаливо и възпитано чакам ... А и аз не се моля никому.

Минават още 10-ина минути...

Накрая, когато ТЯ реши, че достатъчно време мина и вече съм подчинен, отегчено ме погледна и ме попита: "Какво обичате?". Отговорих, че си чакам така, просто си стоя, защото ми е изключително приятно. “Вече чакам доста време, защото такова е вашето решение и отношение. Ще дочакам колежката Ви да ме обслужи. Вие не се притеснявайте. Така и така чакам от само някакви си 20-тина минутки. Дори няма още час, какво толкова. Ще дочакам все някога колежката Ви да се поосвободи и ако реши да ме обслужи. “

Накрая, втората служителка, която бе затрупана от работа покрай прищявките на някакъв особняк с мноооого поръчки, се смили над мен. Дойде и моят шанс! След като бе обслужила единствения друг клиент на щанда , дойде заветния час и сакралния момент та ми подаде пилето на грил. Алилуя!!!

Реших : ако няма промяна, следващия път ще заснема видео, за да документирам сценката и да я публикувам. Ще е цял пълнометражен филм, много поучителен, а й ще направим популярна т.нар. господарка на топлата кухня - Нейна Светлост г-жа Жижи (или както там се казва служителката).

***

ЗАСИЛЕТЕ КОНТРОЛА ПО СПАЗВАНЕТО НА СТАНДАРТИТЕ НА ОБСЛУЖВАНЕ В МАГАЗИНИТЕ, ГОСПОДА МЕНИДЖЪРИ НА "ФАНТАСТИКО".

Има голямо текучество. Няма политика за стимулиране на лоялните служители. Там, на касата, има дългогодишни жени, които са ОБРАЗЦОВИ във всяко отношение. Винаги вежливи, отлично работещи, акуратни, любезни, които обичам от цялото си сърце. Но, не съм чул да бъдат "повишени" или стимулирани финансово. Иначе виждаме, че непрекъснато се сменят управители и мениджъри на магазина, пререждат се щандове, но за търговията най-важното е отношението с клиентите. Фирмата нека положи усилия, за да ОТКРИЕ СВОИТЕ НАИСТИНА ЦЕННИ СЛУЖИТЕЛИ И ДА ГИ ПАЗИ!

--

Коментари от ФБ-страницата на автора:

>>> Kamenova Venera Да можеш да чакаш, да искаш да чакаш, с една дума търпение му е .......... Но докога ли така ще търпим мълчаливо, ще навеждаме глави......

>>> Розалина Евдокимова За жалост те все още работят по техните си лични правилници и не им пука за клиентите. Ако някой се оплаче, казват за толкова пари толкова работа, а не им светва лампичката, че има много желаещи за каквато и да е работа и могат да ги изместят. Но и управителите на магазините и те толкова струват. Така че те си плуват в свои води, а ние чакаме ли чакаме и каляваме нерви. Едно време имаше един чешки филм "Жената зад щанда".

>>> Христо Николов По принцип този свят не е създаден за хора като нас, които работим до късно. Така е във всички вериги. Те правилно са преценили, че оборотът от такива като нас не е достатъчен за да компенсира разходите за още персонал, който да работи до късно и се боя, че така ще бъде и занапред.

>>> Georgi Yordanoff Същите са и в Младост, политика на служители топла витрина

>>> Galina Apostolova Философията е " При такива заплати - такова обслужване!"

>>> Zevsa View Над 1300 години беге

>>> Galina Mincheva Прав си, Иване!
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg