online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ДО КАТ - ПЪТНА ПОЛИЦИЯ: ДЕТСКА ПЛОЩАДКА СТАВА ПАРКИНГ ?!

7 Февруари 2019г.

Екип на Нюз БГ Репортер

"Като няма къде - ще спирам тук". Това бе отговорът на собственика на МПС, който започна да паркира на детска площадка в ж.к. Дружба 1, зад блок 11, преди дни.

Този пробив, който си е нарушение на Закона за движение по пътищата и се санкционира с налагане на глоба по преценка на КАТ - Пътна полиция, нямаше да бъде обект на публикация, ако не беше се отразил като заразителен негативен пример.
Не минаха и няколко дни и поради безучастното мълчание на живущите в квартала и явната пасивност на полицията, и друг водач се "присъедини" към идеята за паркиране в ущърб на децата и се настани до своя "смел" съсед - в центъра на мястото, отделено за игра на децата, до катерушката. 

Ето Ви нагледен пример за това как по принцип се мултиплицира пристъпването на правилата. Подхранвано от увереността на нарушителите, че никой няма да реагира, че хората ще се примирят, че никой няма да наложи санкции.

И ако за някого това е умален, незначителен пример, то със сигурност психологията и поведенческият модел са същите по отношение на всяка идея или порив да бъдат пристъпвани правилата. 

На различни нива, в различни мащаби и сфери.

Така ще е, като няма ответна реакция от никого.
Просто, системата така работи и го разрешава.
Тук няма политика, няма леви или десни, няма идейни платформи, фалшиви новини.
Явно мълчаливото ни бездействие е знак за подкрепа.

А иначе, места за паркиране - колкото щеш ...
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg