Platform for Independent Journalism

PRESS BG news agency стартира на 3 март 2020 г.

3 Март 2020г.
Здравейте, приятели, читатели и колеги!


На днешния национален празник - 3-ти март 2020 година, когато честваме Освобождението на България от турско робство, даваме старт на новата медийна онлайн платформа PRESS BG news agency ®. Основана от Иван Върбанов, тя е част от медийния бранд The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®.


В портфолиото са асоциирани още следните платформи: www.newsbgreporter.com, www.newsbgreporter.blogspot.com, дигитален вестник "The Newes BG Reporter": https://issuu.com/thenewsbgreporter.

Всички наши платформи са място за независима журналистика. Опитваме се да докажем стойността на свободната и независима преса пред общество, изгубило доверие в утвърдените медии.


Интернет е четвъртото измерение, което ни дава свободата да преминем през границите - географски, лични, физически, мисловни, национални, политически. Онлайн медиите са алтернатива на традиционните.

Нашата платформа не създава съдържание заради генерирането на приходи от реклама или самоцелното осигуряване на трафик. Ние искаме да създадем качествен онлайн информационен продукт. Онлайн журналистиката следва мисията да се изразява в новата уеб среда и да създава дигиталната форма и трансформация на медиите, като спазва и отстоява професионалните и етични стандарти на професията.

Вярваме, че между традиционните и новите медии има приемственост. Медийният микс наистина е факт. Телевизията, вестникът, радиото имат своето виртуално лице в новия дигитален свят, а платформите им излъчват информация със звук, картина и текст. Бързината на разпространение на новините е светкавична, а най-висшата ценност на медийния бранд е доверието на аудиторията. Цензурата, автоцензурата, корпоративната журналистика, фалшивите новини са бичове на съвременната журналистика и на медийната среда. Истината, истината и само истината. Бързина и точност на информацията, плурализъм на мненията, обективност, достоверност. Това са принципи, в които вярваме и които следваме неотменно.


Нека си пожелаем "На добър час!" и заедно да отстояваме свободата на словото, правото на информацията, професионалните и етични стандарти.
Истината, истината и само истината!

СВОБОДАТА ЗАВИСИ ОТ НАС!
ЖУРНАЛИСТИКАТА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Ваш,
Иван Върбанов, журналист
Издател и Главен редактор
Сподели

Коментари

Изпрати