online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

PPF Group N.V. придоби bTV, Любош Йетмар става шеф на CME Bulgaria

16 Октомври 2020г.
PPF Group N.V. („PPF“) съобщи, че нейните притежавани дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. („CME“). Понастоящем PPF има пълен контрол върху операциите на CME в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България. 


Операцията и сделката е преминала регулаторно одобрение от  Европейската комисия, от националните регулатори в отделните страни и от акционерите на CME. 

Акциите, листвани на NASDAQ, Global Select Market и Пражката фондова борса, бяха премахнати и сега престават да съществуват след приключване на придобиването. 

Притежателите на акции от клас A на CME, към момента на сливането, ще получат по $ 4,58 на акция.


„Отнасяме се с чувство на отговорност към постиженията на CME и  телевизионните мрежи. Искаме да надграждаме тези успехи и да засилим позицията, която тези мрежи заемат на съответните национални пазари като независими телевизионни оператори. Очакваме с нетърпение да създадем нови бизнес възможности между медийните операции и телекомуникационните услуги. Щастливи сме, че  имаме силна и лоялна аудитория и възнамеряваме да укрепим връзката с нашите зрители чрез съдържание и превъзходно потребителско изживяване “, заявява Петр Келнер, мажоритарен акционер на PPF.


Незабавно, Дидие Щоесел ще заеме позицията на главен изпълнителен директор в CME, отговарящ за чешкия, румънския, словашкия и словенския пазар. Г-н Щоесел има богат стратегически и старши управленски опит в областта на медиите, технологиите и глобалните финанси, а по-рано е работил за Modern Times Group, HSBC Investment Bank и Merrill Lynch International.


Любош Йетмар е назначен за главен изпълнителен директор CME Bulgaria, отговорен за операциите, стратегията и плановете за развитие на растежа в България.


„Придобили сме добре управлявана компания с изключителен обхват на потребителите и изключителна разпознаваемост на марката. С нетърпение очаквам да работя с отличния менидмжънт на нашите телевизионни станции. Моят приоритет ще бъде да ускоря дигиталната трансформация на бизнеса, да увеличим възможностите си за създаване на съдържание и да продължим постигнатите традиции на CME, като предоставяме независими и обективни новини, както и висококачествено развлекателно съдържание за нашите зрители “, каза главният изпълнителен директор на CME Дидие Щоесел.


CME оперира с телевизионни станции в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. CME излъчва 30 телевизионни канала - както безплатни, така и платени, и достига общо до 45 милиона зрители.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg