45-ото Народно събрание започва работа на 15-ти април

13 Април 2021г.
45-ото Народно събрание започва работа на 15-ти април

Нюз БГ Репортер

Президентът Румен Радев обяви, че свиква 45-ото Народно събрание на 15-ти април в 9,00 часа.Обнародването на указа му в Държавен вестник ще бъде на 14-ти април, с извънреден брой. 

Вече бяха публикувани и резултатите, обявени от ЦИК в Държавен вестник  - в предишния брой № 30, което бе мотивът на Радев, за да изчака точно това обявяване, преди да свика новия Парламент.

По информация на Нюз БГ Репортер, която бе потвърдена от изявление на парламентарно представените сили са проведени консултации, на които е било изяснено, че първото заседание на 45-ото Народно събрание ще е в основната историческа сграда. Предложението е направено от „Има такъв народ“ и е било подкрепено от всички сили, с изключение на ГЕРБ.

ГЕРБ ще има 75 депутати, партията на Слави Трифонов - 51, БСП е с 43 депутати, следват ДПС с 30, "Демократична България" с 27 и "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

В залата на Народното събрание над отдясно ще са представителите на  ДБ, а най вляво – БСП.

Засега ГЕРБ обяви, че ще предложи състав на правителство, след като получи мандата. Даниел Митов направи изявление, като отрече името му да е било спрягано за премиер.

За председател на Народното събрание, по наша информация, ще бъдат номинирани Мая Манолова, Татяна Дончева  от "Изправи се! Мутри вън!" и Ива Митева от "Има такъв народ!".

Депутатите ще положат клетва, а заседанието ще бъде открито от най-възрастният народен представител – синдикалистката от КТ „ПОДКРЕПА“ - Мика Зайкова. 

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.