The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ЗЕЛЕН КОРИДОР ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В МАГАЗИНИТЕ И АПТЕКИТЕ НА РУСЕ

6 Ноември 2020г.
От 6-ти до 19-ти ноември влизат в сила нови допълнителни мерки за борба с разпространението на COVID-19 на територията на област Русе.


Преустановяват се посещенията в казина, игрални зали, заведения за хранене и развлечения след 23.30 часа. През деня в този тип заведения, както и в молове, и търговски центрове няма да бъдат допускани лица до 18-годишна възраст без придружител. От Областния оперативен щаб апелират за съдействие от страна на родителите, разбиране на усложнената епидемична ситуация и съответно предприемане на всички необходими за целта мерки за упражняване на контрол върху децата.


Забранява се и организирането, функционирането и посещението на пазари тип „битаци“, и дейността на пенсионерските клубове на територията на цялата област. Няма да се допуска провеждането на репетиции и изяви на читалищата, фолклорните и други самодейни и непрофесионални формации. От 9.00 до 11.00 ч. хранителните магазини и аптеките могат да бъдат посещавани само от лица на видима възраст над 60 години.


Същевременно до 19-и ноември се удължават и приетите на предходното заседание на Областния оперативен щаб мерки - забрана за дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на открито.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg