online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ЯСНИ СА ЧЛЕНОВЕТЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БНР НА СВЕТОСЛАВ КОСТОВ

26 Юли 2019г.
26.07.2019 | Членовете на Съвета за електронни медии утвърдиха новия Управителен съвет на Българското национално радио. Председател на управляващия борд на обществената медия е генералния директор - Светослав Костов. Съставът се гласува от надзорниците по процедура след като те се номинират от новоизбрания генерален мениджър на държавното радио.

Регулаторът утвърди юристите Галя Тренчева и Димитър Димитров и журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова. 

Работното заседание бе първо за новоназначената съветничка Галина Георгиева - номинация на Вежди Рашидов, чиято кандидатура предизвика остри и бурни реакции в журналистическата гилдия, а Съюзът на българските журналисти възрази с остра декларация и настоя за оттеглянето на Георгиева от СЕМ.

КОЙ КОЙ Е В НОВИЯ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ? 

Галя Тренчева е магистър по „Право“ от Университета за национално и световно стопанство. Има над 10 г. опит в областта на правото, юридическите науки и проектния мениджмънт и детайлно познава механизмите на действие на държавните административни структури и функционирането на европейската и българската правна система. В периода 2017 – 2019 г. е работила като юрисконсулт в дирекция „Правна и човешки ресурси“ в Българското национално радио.

Димитър Димитров е магистър по „Право“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Има над 10 г. опит в областта на правото, юридическите науки и проектния мениджмънт като адвокатски сътрудник и младши адвокат. Специализирал е „Авторско право“ в Белград, Сърбия и „Интелектуална собственост в дигиталния свят“ в Букурещ, Румъния, както и „Защита на авторското право и сродните му права“.

Мария Маркова е магистър по „Българска филология“ от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и по „Международни отношения“ от Варненския свободен университет. Има над 25 години опит в областта на комуникациите и медиите. Работила е като радиоводещ, а в периода 1998 – 2001 г. е кореспондент на БНР в Търговище. Ръководила е пресцентъра на Министерство на икономиката (2001 - 2003) и на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (2009 - 2011), била е медиен съветник на заместник-министъра на икономиката (2014 - 2016) и медиен консултант на Националното сдружение на общините в Република България и Центъра за развитие на човешките ресурси (до момента).

Стефан Ташев е магистър по „Българска филология“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Утвърден журналист с над 25 години опит като кореспондент, съдебен и криминален репортер, завеждащ отдел и заместник-главен редактор във вестниците „Демокрация“, „24 часа“ и „Преса“. Създател и главен редактор на сайта breaking.bg.

<Нюз БГ Репортер, редактор: Иван Върбанов, снимка БНР - Ани Петрова>
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg