online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ЩЕ БЪДАТ НАЛАГАНИ САНКЦИИ НА ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО ОТКАЗВАТ ДА ЛЕКУВАТ ПАЦИЕНТИ С КОВИД 19

22 Октомври 2020г.

„С директорите на столичните болници начертахме организационните мерки, които ще предприеме директорът на Столичната РЗИ, за да бъде София обезпечена с достатъчно легла за лечение на COVID-19, предвид увеличаващия се брой заболели", заяви министърът на здравеопазването професор д-р Костадин Ангелов след среща с директорите на столичните лечебни заведения.


Решено е за София да бъдат разкрити допълнителни болнични легла във всички структури, ангажирани с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция. Всички останали лечебни заведения следва да създадат организация и да имат готовност за работа с положителни за COVID-19 пациенти.


„Всеки пациент, постъпил в лечебно заведение, трябва да бъде обслужван на място, за да получи максимално качествена и навременна медицинска грижа, а в същото време екипите на центровете за спешна медицинска помощ да бъдат облекчени“, коментира проф. Ангелов.


Министърът посочи, че към днешна дата във всички столични болници има свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19, проблем остава недостигът на медицински персонал.


Във връзка с необходимостта на бъде засилен контролът за спазването на противоепидемичните мерки по места са сформирани съвместни екипи от всички контролни институции за проверки и налагане на санкции при необходимост. Здравният министър съобщи, че се обсъжда нормативна промяна, която да позволи налагане на санкции на лечебни заведения, които отказват да лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. Предвижда се най-тежката санкция да бъде прекратяване на договора на болницата с НЗОК.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg