online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ШЕФЪТ НА PPF GROUP - ПЕТР КЕЛНЕР, ЗАГИНА ТРАГИЧНО ПРИ ИНЦИДЕНТ

29 Март 2021г.
ШЕФЪТ НА PPF GROUP - ПЕТР КЕЛНЕР, ЗАГИНА ТРАГИЧНО ПРИ ИНЦИДЕНТ
Нюз БГ Репортер

С голяма тъга от компанията PPF GROUP съобщиха, че на 27 март 2021 г. мажоритарният акционер на компанията Петр Келнер трагично е загинал при катастрофа с хеликоптер в Аляските планини.
Инцидентът, който е причинил смъртта на 5-ма човека, се разследва.

Петр Келнер беше на 56 години, женен с четири деца. Професионалният му живот бе еталон за невероятната работна етика и съзидателност, но личният му живот принадлежи на семейството му.

Погребението му ще се проведе само с близки членове на семейството.

От PPF призовават: "Моля, помолете медиите да зачитат скръбта на семейство Келнер през този труден период!"
Г-н Kелнер и придружаващите го са били на т.нар. хели-ски пътуване - което включва спускане извън пистите със сноуборд, като до началната точка на спускането се достига с хеликоптер вместо със ски лифт.

Състоянието на 56-годишния бизнесмен се изчислява на 17,5 млрд. долара, по статистиките на Forbes.

Към момента е ясно, че Келнер е бил на борда на хеликоптер Airbus AS350 B3, който е бил в близост до ледника Кник.

Според разследващи длъжностни лица не са ясни обстоятелствата, причинили разбиването на хеликоптера, което се е случило на около 50 мили източно от Анкоридж в 6,35 ч. в събота.

От щата Аляска съобщават, че шестият пасажер е приет в болница в Анкоридж, но състоянието му е стабилизирано. 

Вече са идентифицирани останалите загинали: Грегъри Хармс (52 г.) от Колорадо; Бенджамин Лароше на 50 години, също от Чешката република; както и двама жители от Аляска - Шон Макманани, 38-годишен от Гирдвуд, и пилотът, Захари Ръсел, 33-годишен, от Анкоридж.

Групата от петимата пътници е съставена от трима гости и двама водачи от планинската служба в Tordrillo, съобщи говорителят на компанията Мери Ан Пруит.

Петър Келнер успя да натрупа значително състояние през 90-те години чрез стартирането на инвестиционен фонд, с който купува контролен пакет от най-голямата застрахователна компания в страната.

През миналия октомври той придоби голямата европейска мрежа - Central European Media Enterprises, за 1,1 млрд. долара, което породи опасения в Чешката република, че мрежата може да загуби независимост.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg