online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ШЕФЪТ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ИНСПЕКТИРА ПУНКТОВЕТЕ ОКОЛО ВИДИН

19 Март 2020г.
Иван Върбанов
19 март 2020 г.

Термокамерите на ГКПП-Калотина вече са поставени, а днес започва поставянето им на пункта при Видинг, съобщи лавен комисар Светлан Кичиков – директор на ГДГП. Той уточни, че тази нощ на „Дунав мост-2“ са преминали само два автобуса - с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия. Товарните автомобили пристигат от различни страни в Западна Европа. За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало 7 конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила. Граничните полицаи се справят добре, категоричен бе главен комисар Кичиков. В инспекцията тази сутрин участва и областният управител на област Видин Момчил Станков. 102 души до сега са били поставени под домашна карантина в област Видин, уточни Станков.

Късно снощи започна инспекцията на мостовото съоръжение и продължи в ранните часове на днешния ден. Проведените разговори между българските власти и унгарската страна ускориха пропускането на нашите сънародници, пътуващи към България. Трафикът на  ГКПП -Дунав Мост-2 е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни. С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и РЗИ провеждат беседи. Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства – маски и ръкавици.

Екип на Нюз БГ Репортер се убеди, че полицаите пред Българската национална телевизия, които са на бариерата са БЕЗ МАСКИ. Униформените коментираха, че никой не им е давал и те са без предпазни средства. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg