online media | онлайн медия

ХРИСТО САРАФОВ ЧЕСТВА ЮБИЛЕЙ 40 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА В УСЛОВИЯ НА КАРАНТИНА

7 Май 2020г.


Доайенът на Музикалния театър получава поздравления от колегите си онлайн 

На 9-ти май доайенът на Музикалния театър и голямата звезда на оперетата, операта и мюзикъла Христо Сарафов навършва 65 години. 40 от тях той посвещава на сцената. Заради мощното си сценично присъствие и уникален глас често е сравняван от почитателите и от учениците си с актьора Васил Михайлов. 

По повод своя юбилей Христо Сарафов отбелязва: „Моята мечта винаги е била да се занимавам с това, което правя вече 40 години. Това е нещото, което най-много ме радва и вдъхновява в този живот. И се надявам да продължавам да го правя. Искам да съм на това място, на което съм, с тези възможности, с които съм и с тази любов на публиката, която имам.

Сарафов е категоричен, че Музикалният театър в момента изживява голям възход, а с  постановките, които се случват в последните години на негова сцена, трябва да се гордее всеки артист, който работи в него. 

Заради извънредното положение, посветеният на неговия юбилей спектакъл на 9-ти май на „Царицата на чардаша”, в който Сарафов играе една от коронните си роли на бонвивана Фери Бачи -няма да се състои. Но затова пък почитателите на артиста –солист могат да го гледат тази събота – 9-ти май от 11:00 часа - в документалната поредица на Музикалния театър „Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“, която представя звездите на театъра по време на карантина. От събота онлайн срещата с Христо Сарафов ще е достъпно във Фейсбук страницата Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта на театъра - www.musicthetare.bg

 

Колегите на Сарафов ще поднесат своите поздравления по повод юбилея му онлайн, а след като паднат ограничителните мерки и лично в Музикалния театър. Христо Сарафов си пожелава всички да са живи и здрави. „Да се надяваме, уважаеми зрители, че скоро всичко това ще свърши и ние отново ще се появим пред вас на сцената. Нашето изкуство се случва при живия контакт с публиката. Когато вас ви няма – ние сме никой!” – с тези думи доайенът на Музикалния театър се обръща към публиката.  


Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg