online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ХОРЪТ НА ТУРЕЦКИЙ ПЕЕ БЕЗПЛАТНО В ПЛОВДИВ НА 1-ВИ НОЕМВРИ

26 Октомври 2020г.
Известният руски ансамбъл „Хорът на Турецкий” в тази трудна пандемична година направи невъзможното - по време на затворените граници между държавите обиколи за 10 дена половин Европа с музикалния проект „Песни за победата“, информираха от БГ Саунд Стейдж за Нюз БГ Репортер.

„Хорът на Турецкий” заедно с дамската му формация SOPRANO ще пее и у нас на 1 ноември 2020г., от 14 часа на паметника на Альоша в Пловдив.

„Това е истинско чудо! Почти никой от обкръжението до последно не вярваше, че това е възможно. Трудната работа на екипа, бих казал инат в добрия смисъл на думата, силата на мисълта, вярата и, разбира се, подкрепата на Бог ни помогна да се озовем в този труден момент на централните площади в Европа с турнето „Песни на победата“. Пътувахме през 6 държави и 8 града - Виена, Братислава, Будапеща, Любляна, Торино, Рим, Дрезден и Берлин. Специални благодарности на правителството на Москва, Министерството на външните работи на Руската федерация за тяхното доверие и подкрепа, както и на нашите чуждестранни колеги“, казва Михаил Турецкий, основател и продуцент на групите.

Проектът „Песни на победата“ съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществяват под мотото „Музика за мир и здраве“. Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Такива концерти облекчават социалното напрежение у хората, зареждат ги с положителни емоции. Градовете бяха домакини и на онлайн излъчване, което привлече около 1 милион зрители по време на турнето.

„Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този еликсир! Хората са щастливи. Заедно изпълняваме молитвата за мир и здраве на седем езика ”- споделят солистите на хора.

Концертът на хор „Турецкий” при паметника на Альоша в Пловдив ще бъде с максимален капацитет от 1 000 зрители. 

Организаторите ще осигурят спазването на всички предписани противоепидемични мерки, социална дистанция и носене на маски.
Концертът е безплатен.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg