online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Хореографът Яница Атанасова с номинация за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2021

4 Април 2021г.
Хореографът Яница Атанасова с номинация за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2021
Нюз БГ Репортер

12-ата Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“ ще бъде връчена на 22-ри април в JOY Station, съобщиха за Нюз БГ Репортер от Фондация "Стоян Камбарев".

На Официалната церемония на най-престижния и чакан приз за млади творци в България ще бъдат отличени талантите в различни области на изкуството. Победителят ще заслужи знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв., а всички номинирани ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

За втора поредна година танцовото изкуство влиза във фокуса на Фондацията и членовете селектираха Яница Атанасова. Тя е номинирана заради работата й като хореограф и режисьор на оригиналния художествен танцов филм „Задължително приятно“, в съавторство с Татяна Соколова. Ритъмът, движението и интелектът са в кръвта на Яница. Тя работи всеотдайно и успява да докосне и впечатли публиката с интернационалния език на танца, който е усъвършенствала до най-малкия детайл и жест. Носител е на световни хореографски отличия. Преподавател е по Съвременни танцови техники и Танцов театър в НБУ.

За мен изкуството е опит, изпитание, живеене. Танцът е моята наслада от съществуването. Танцуването е нещо отвъд просто преживяване на тялото. Той е възможност за осъзнаване, пътуване, разбиране, докосване. Създаване на присъствие в живота. Танцът е...обич“, споделя Яница.

Яница Атанасова е само на 30 години, а постиженията в танца, хореографията и на сцената са многобройни. Тя е магистър по „Балетна режисура“ и „Съвременни танцови техники“ от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив, а също така и  бакалавър по специалност „Театър на движението“ от НАТФИЗ. Била е част от много балетни и танцови спектакли, миниатюри, представления, перформанси и постановки у нас и по света, печелили десетки награди като „Паралелни светове“, има световни хореографски титли и отличия за спектаклите „Deep Purple“, „Silence“, „Give us a little love“, „I will not be impersonal“, „Everyone Wants to Rule the World“ и „WръZки“. Била е ментор, хореограф, преподавател, водещ, съорганизатор, режисьор в България, Испания, Италия, Русия, Украйна и Китай.

ВИЖТЕ КРАТЪК ФИЛМ ЗА ЯНИЦА АТАНАСОВА тук:
https://youtu.be/-Vi9ZXtPqkI
Хореографът Яница Атанасова с номинация за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2021
Останалите четирима млади творци, номинирани за Награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2021 са: визуалният артист Вълко Чобанов, актьорът Александър Тонев, най-младият концертмайстор на професионален оркестър в България Лора Маркова и фотографът Богдан „CHILLDAYS“ Плъков. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОМИНИРАНИ 2021 тук:   https://youtu.be/TTwhhKFbvrk


Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. 
Хореографът Яница Атанасова с номинация за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2021

На Официалната Церемония на живо публиката за трети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). Имената на тримата финалисти тази година са: Елена Чергиланова с проект за филм „Как да изгубиш 10 кг. за един ден“, Росица Траянова с проект за филм „10 яйца” и Виктор Иванов с проект за филм „Да умреш 10 пъти”.


Победителят, ще спечели красива авторска статуетка и 10 000 лв. за следващата си лента.
Хореографът Яница Атанасова с номинация за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2021

Водещ на Церемонията отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции!

Церемонията по връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК Инженеринг, и благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Хоум, Технополис, IDEAcomm, Метрореклама, SSG, Prime Development, Винарска изба Катaржина Естейт. Официален дизайнер e Анелия Петкова/Bridal Fashion.


Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева. 


Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“:
FB - https: //www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/


The News BG Reporter
 е медиен партньор на събитието.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg