online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ТРЪМП ПРИЗНАВА ПОРАЖЕНИЕТО, ФОКУСИРА СЕ ВЪРХУ ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА

8 Януари 2021г.
ТРЪМП ПРИЗНАВА ПОРАЖЕНИЕТО, ФОКУСИРА СЕ ВЪРХУ ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА
Нюз БГ Репортер

Доналд Тръмп призна поражението си, фокусира се върху прехода на властта. Това изрази той във видеообръщение. 

Президентът Доналд Тръмп трябва да предаде контрола над Белия дом на новоизбрания президент Джо Байдън след 13 дни.

За първи път след загубата на изборите от новоизбрания президент Джо Байдън президентът Доналд Тръмп призна, че е загубил. Новата администрация ще бъде въведена в длъжност на 20 януари.

„Моят фокус на действия сега се насочва към осигуряването на плавен, подреден и безпроблемен преход на властта“, каза Тръмп. Президентът се обърна към своите привърженици, подчертавайки, че да служи като президент е най-високата чест през целия му живот.

„Към всички мои прекрасни поддръжници: Знам, че сте разочаровани, но също така искам да знаете, че нашето невероятно пътешествие едва сега започва!“, заяви Доналд Тръмп.

Президентът НЕ поздрави Байдън и НЕ го призна като избран за президент.

Днешното му обръщение идва ден, след като поддръжници и симпатизанти на Тръмп  нахлуха в  Капитолия, при инцидент най-малко четирима души загинаха,  а Конгресът бе принуден да се евакуира. В изявлението си Тръмп говори за необходимостта от мир и спокойствие. И то само ден, след като заяви пред протестиращите, че никога няма да отстъпи. 

Междувременно и секретарят по образованието Бетси Девос подаде оставка. Тя е вторият член на кабинета на Тръмп, подал оставка след щурма на Капитолия в сряда, след оставката на министъра на транспорта Илейн Чао по-рано в четвъртък.


В кратко изявление, без възможност на журналистите да задавате въпроси, пресс-секретарят Кейли МакЕнани заяви, че Белият дом осъжда обсадата на Капитолия от привърженици на Доналд Тръмп: „Недопустимо е и онези, които са нарушили закона, трябва да бъдат преследвани в пълната степен на закона“.

<Иван Върбанов, 10:15 Bg time>
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg