online media | онлайн медия

Трима мъже са привлечени към наказателна отговорност за държане на дрога с цел разпространение в гр. Гоце Делчев

3 Юни 2020г.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувани досъдебни производства за извършени престъпни деяния – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

         В рамките на дейността по превенция на криминалната престъпност, свързана с разпространение на наркотични вещества, в Районното управление на МВР гр. Гоце Делчев е постъпила оперативна информация за лица, занимаващи се с тази престъпна дейност.

         Разследващите органи са предприели наблюдение на конкретни адреси в гр. Гоце Делчев, като впоследствие е бил задържан Б.И. Преди това мъжът бил посетен в дома си от Г.К., след което се придвижил с велосипед от обитаваното от него жилище до адреса на Б.П., откъдето излязъл с черна найлонова торбичка. Същата е била иззета при обиск. В нея е била открита суха растителна маса с тегло 89,37 грама, която при направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

         При претърсване и изземване в дома му е била намерена електронна везна, свивка с канабис, както и други свивки и торбичка, съдържащи бяло прахообразно вещество, нереагиращо положително на полеви наркотест.

         Наред с това са били претърсени помещения в имот на друг адрес в града, използвани от Б.П. Там са били намерени торбички със суха растителна маса от листа и съцветия, реагираща на канабис. Общото количество на иззетата у него дрога възлиза на 242,65 грама. В жилище, обитавано от Г.К., разследващите са открили 2,96 грама амфетамин.

         Б.И. (на 45 години), Б.П. (на 40 години) и Г.К. (на 39 години) са били привлечени в качеството на обвиняем. Двама от тях - за държане на наркотични вещества с цел разпространение, а Б.П. и за разпространение на дрога.

         По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „под стража“ спрямо Б.И. Другите обвиняеми – Г.К. и Б.П. са с мерки за неотклонение „гаранция в пари“, в размер съответно от 500 лева и 3 000 лева.

         Действията по разследването продължават.
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg