online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

С какви мотиви Марешки и Симеонов си стиснаха ръцете в съюз за изборите?

11 Февруари 2021г.
С какви мотиви Марешки и Симеонов си стиснаха ръцете в съюз за изборите?
Нюз БГ Репортер / Иван Върбанов

В началото на деня дойде новината, че НФСБ и "Воля" ще бъдат партньори за предстоящите парламентарни избори. Валери Симеонов и Веселин Марешки си стискат ръцете в съюз. Изненадани или не, очакван съюз или не, анализатори и политически бивши опоненти/партньори бяха лаконични в коментарите си. Дето се вика - след дъжд - качулка. И да коментират, и да не коментират, фактът си е факт. НФСБ отива на избори под ръка с "Воля".

И докато всички се вайкаха: "ЗАЩО?" дойде и пресконференцията на двамата съзаклятници.
На нея прозвучаха съвсем ясно мотивите за решението. Ето ги!

1. Сериозно съвпадение на програми и приоритети - според Валери Симеонов.

2. България има нужда от обединение на патриотичните сили - заяви Марешки.

3. В моменти на криза, държавата има нужда от единение - отсече Валери Симеонов. Посочи, че приоритетите на НФСБ остават: категорично повишаване на доходите и развитие на икономиката. 

4. Обещанието за минимална пенсия от 300 лева било спазено. Нищо, че тя била превишена и в момента е 350 лева с добавката, отбеляза лидерът на НФСБ. 

5. Като представители на бизнеса Марешки и Симеонов искат насърчаване на малкия и средния бизнес. Искат равноправна конкурентна среда, намаляване на административните тежести, борбата с монополите и олигархичните зависимости в държавата.

6. Обявяват явна и категорична война на ДПС! Недопускането на ДПС във властта, за да не бъде отново балансьор и, за да се ограничин влиянието й, както и това на съседна Турция в живота на България.

7. НФСБ и "Воля" искат борба с картели, справедливи цени на горивата. 

8. Щели да се борят за безплатни лекарства за българските пенсионери над 65 - годишна възраст и за ученици до 18 години.

9. Сред бъдещите цели е и тази: неграмотните, рецидивистите и нарушителите на Конституцията да нямат права да гласуват. Формулира я Марешки.

Двамата лидери на новата патриотична коалиция подчертават, че структурата е отворена за присъединяване към тях на още партии от дясното политическо пространство, като БЗНС например. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg