online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ: „НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПРАВИТЕЛСТВО В ТАКАВА СИТУАЦИЯ! КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ ДА ИМА ИЗБОРИ?“

27 Април 2021г.
СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ:  „НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПРАВИТЕЛСТВО В ТАКАВА СИТУАЦИЯ! КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ ДА ИМА ИЗБОРИ?“
Нюз БГ Репортер / Иван Върбанов
София, 26 април 2021 г.

След като лидерът на партия „Има такъв народ“ – Станислав Трифонов, обяви през профила във Фейсбук на партията, че:
1. Номинира Антоанета Стефанова за премиер,
2. Стефанова, след като приеме мандата, на секундата ще го върне,
за да е още по-ясен, даде импровизирано интервю, заснето на телефон от сценарист на шоуто му, в което проясни на всички какво мисли по текущите теми.

Какво изясни Станислав Трифонов?

След като е изкарал Ковид 19, го е ударило в кръста, както сам се изрази шоуменът.
Подчерта, че не е вярно, че той и партията му бягат от отговорност.
„Така е разпоредил суверенът, така е гласувал и така стоят нещата!“, отговори Трифонов пред интервюиращия го негов колега – сценарист на тв шоуто му.

НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПРАВИТЕЛСТВО ...

„Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно! В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет“, подчерта Трифонов.

„Съставянето на кабинет в такава ситуация, което се явява като кабинет на малцинството, е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим . Те не могат да бъдат управляващи, народът не се е разпоредил така. А ако ние направим правителство в момента, то ние ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят. И тия решения, които те твърдят, че ще подкрепят, всъщност ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и кое – не. Тогава ще бъдем зависими, това е невъзможно. Ние не можем да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо, това е повече от ясно тези години. Не може да се създаде правителство в такава ситуация - така е разпоредил суверенът. Не може да има стабилно правителство, не може да има стабилно управление!“ 

Трионов допусна, че следващият, който ще вземе мандата може да бъде подкрепен от другите, които да се съберат в името на това да спасяват държавата. Тогава ще могат да управляват, да правят своите планове, идеи и да ги  реализират.

ЗА РОЛЯТА НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ НА ИЗБОРИТЕ

„Ако не участваше партия „Има такъв народ“ на тези избори, сега статуквото щеше отново да е победило. Щяха да са отново ГЕРБ и някакви техни патерици, щяха отново да управляват. БСП щяха да са в опозиция. ДПС - да има своите функции. Докато сега, с участието на „Има такъв народ“, цялата система се променя. Явно няма да се промени от първия път. Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията - да се справяме с избори, а пряката демокрация – с референдуми. Управлението е в ръцете на суверена, това е народът, той решава. Докато се наместят нещата, може да е по-дълго, но в крайна сметка народът ще се разпореди. Всички, които участват в тази ситуация ще се съобразяват със суверена!“, заключи Трифонов. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg