online media | онлайн медия

Софийската опера сътвори духовен портал, през който преведе публиката отвъд премеждията на реалността

9 Септември 2020г.
Софийската опера сътвори духовен портал, през който преведе публиката отвъд премеждията на реалността
Софийската опера сътвори духовен портал, през който преведе публиката отвъд премеждията на реалносттаАвтор: Иван Върбанов
Главен редактор на
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер


София, 9 септември 2020 г.


Екипът на Софийската опера и балет сътвори духовен портал, през който преведе своята вярна публика, и меломаните, и последователите на оперното изкуство, и оперната гилдия въобще.

С героизъм, инат, силна воля, упорството да устоява на всякакви ограничения и изпитания, с безрезервна вяра, топлота и безгранична любов към създаваното от певци, музиканти, балетисти и майсторски ателиета изкуство. 

Трупата не спря, не се огъна и не предпочете да се оттегли дистанционно в безмълвно отсъствие поради заплахите на новия пандемичен бич.
Не се уплаши, а напротив - излъчи посланието, че животът не може и не трябва да спира.
Трябва да продължим напред и с устрем да създаваме калейдоскоп от неповторими мигове и постижения, с които утре да се гордеем! 
Трябва да не спираме да искаме да постигаме мечтите си!
Трябва да продължаваме да живеем, да създаваме и да сбъдваме!
Да бъдем още по-настойчиви в увереността си, че можем и ще преминем през новите изпитания.

Неспирното създаване на културни образци в музикално-сценичното изкуство - на фона на разделението, страстите, чистилището, през което трябва да премине нацията ни, се оказа маяка на вярната посока в момент на буря, вълнения, стихия и турболенции, обхванали всички нива на живота ни.

Дълбок респект и поклон пред всеки един колега от Софийската опера и балет, затова че не спряхте да работите, че не се уплашихте, че заглушихте гласа на егото и ехото на уплахата, която логично и естествено е пропила всичко и всички.

Аплодисменти затова, че следвате своя талант, дълг и мисия - да бъдете еталон на изпълнителското изкуство, да създавате красота, надежда и вяра, да сътворявате Светлина в тъмнината и мрака.

И благодарност за примера как да преминем отвъд спиралата на опасността, в която не бива да пропадаме.

Откритите сцени дадоха смисъл и нов живот, бяха проводник на така нужния контак с публиката, към която струеше импулсът на творческото съзидание и викът: "ДА БЪДЕШ!".

И когато сега всички се лутат и търсят рецептата - как да преминем през торнадото от премеждия на новите реалии, то Вие, колеги, успяхте да съградите магичния мост от музика, духовност и съвършенство, по който да преминат всички с вяра и надежда отвъд страховете си.

Пазител на този духовен портал и мотор на цялото стремление в последните месеци бе Пламен Карталов, който не търпи бариери, ограничения, оспорване - дори от времето и силата на съдбата, знаейки, че вселената на изкуството няма предел във формите и проявленията си. И затова успешно ги намери.

Но, без съмишленичеството и подкрепата на своята културна армия и най-гениалният пълководец би бил обречен на провал. 

Затова поклонът ни, в който вграждаме своето уважение и преклонение, е за целия екип, за всички Вас.
За Вашата смелост, дързост и себеотдаване.
Във време на невиждана бактериологична война, обществени протести и битки, при липса на финансово-икономическа подкрепа за високото изкуство.

Вие успяхте и се извисихте над всичко това!
Благодирм Ви, че Ви има и сте тук!
И че точно Вие пишете с достойнство и чест най-новата история на Софийската опера и балет!
Сподели

Коментари

Гост 13 Септември
Благодаря за оцененото достойнство на хората на духа.Въпреки обстоятелствата това са новите непоколебими будители, решени да вървят по трънливия път на себеотдаването в името на единението.Нацията може да оцелее водена от изконните и ценности обединена от всеобщия стремеж към образование и култура.
Уебсайт в Alle.bg