online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ С ПРИЗИВ КЪМ СВОЯТА ВЯРНА ПУБЛИКА ЗА ДАРИТЕЛСКА ПОДКРЕПА

8 Май 2020г.
Софийската опера се обръща с призив към своите почитатели и многобройната си вярна публика - у нас и по света, да изрази своята подкрепа за духовността и живото изкуство чрез доброволни дарения за любимия си театър. 

Ето пълния текст на обръщението, публикувано на български и английски език на страницата на Софийската опера - тук - https://www.operasofia.bg/support/?fbclid=IwAR2yvSt-idII5-MMj5Nhj6Ulirq7NRKzbv9Q6nH88B10BsgrwN1qeYgOYmE

"Защо Вие – истински влюбените в операта, да не станете нейни поддръжници?

Изкуството на Софийската опера отдавна е завоювала с яркото си присъствие националната и международна сцена. За да върви успешно напред, въпреки предизвикателствата на времето, операта по целия свят се нуждае от личната подкрепа на своята публика.

За да бъде Софийската опера на предната линия по време на невижданото изпитание КОВИД-19 за спасение на духовността и контакта с живото изкуство, намерихме нашия път към публиката, а така и следваме примера на най-големите оперни театри по света, да излъчваме на живо свои оперни и балетни постановки.

Софийската опера предложи на поклонниците на оперното и балетно изкуство от столицата, страната и многобройните гости от чужбина, своята най-нова инициатива SOFIA OPERA PEARLS STREAMS серия излъчване на оперни перли в архива от богатството на оперния и балетен репертоар на Софийската опера.

За да не допуснем отсъствието на вярната ни публика, свикнала със спектаклите ни от петте сцени на Софийската опера, а именно: Голямата зала на Софийската опера, Малката сцена, Залата за бебоци, летните фестивални сцени на "Опера в Парка на Военната академия”, "Белоградчишките скали" и фестивалния пърформанс "Вагнер-Магура", Софийската опера и балет даде старт за излъчване на наши оперни и балетни постановки, сътворени през изминалите сезони.

Големият оперен театър е и голям духовен център, който заслужава личната Ви и обществена подкрепа. Това не е ли всъщност възобновяването на една българска традиция, родена още през Възраждането? Религиозните храмове на нашите предци са построени със средствата на вярващите, а културните храмове – читалищата, със средствата на жадните за просвета и култура."
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg