online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

СОЛИСТКАТА НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА В КАРАНТИНА ЗАРАДИ КОВИД

17 Октомври 2020г.


Солистът на Софийската опера и балет - Габриела Георгиева, обяви във Фейсбук, че е под карантина заради КОВИД 19. Габи смени корицата на страницата си, като този дискретен жест намекна за особеното положение, в което е. Веднага заваляха пожелания към обичаната оперна певица и коментари, изпълнени със съчувствие.

Ето някои от тях:

>>> Иван Кожухаров: Мила Габи, това е само епизод от живота на артиста, който ще те направи още по-силна! Целувам те и ти желая скорошно оздравяване!

>>> Капка Найденова
        По- силна и по-красива след този прескок!

>>>Yuri Nikolov
        Бързо оздравяване и пак на сцена да си..!😃

>>>>Ivan Giovanni
      Всичко е за изпитание. На силните се дава по-тежък кръст, но той е нищо в сравнение с Кръста Христов. Ти си силна духом и ще се справиш. После ще благодариш все по-силно.


Екипът ни се присъединява към всички най-сърдечни, топли и искрени пожелания за бързо оздравяване на Габи. Знаем, че ще излезеш още по-силна от това изпитание. Публиката и почитателите на оперното изкуство ще те чакат отново на сцената на първия оперен театър, скъпа Габи! Кураж! Бъди силна!


Нека да припомним, че Софийската опера и балет откри преди седмица сезона си. От дирекцията обявиха, че са взети всякакви мерки против КОВИД-пандемията. Оркестърът е разположен в партера, а публиката на балконите е през място, между цветя. Междувременно стана ясно, че оркестрантът Огнян Михов е с положителен тест за Ковид. Той е свирил и в Музикалния театър, и в Старозагорската опера. Публикации за това излязоха в сайта "Площад Славейков", в. "Монитор" и в. "Труд". Към момента няма информация дали са направени тестове на служителите на Операта, подобна практиката, която се прави в училищата след откриване на позитивен случай за Ковид 19. Потвърждават се само мерки като носенето на маски, измерване на температурата и други, но не и масовото тестване на работещите в Операта. 


Франция и Германия обявиха от днес - 17-ти октомври, крути мерки срещу вирусната пандемия. Заради изискването хората да бъдат по домовете си и да спазват вечерния час 21 часа, потърпевши ще бъдат и много театри, които поискаха правителствата да бъдат снизходителни към културните институции, за да не бъдат отменяни обявените представления, но резултатът за тях е негативен. Пандемията в момента е в своя пик и ЕК препоръча правителствата в различните страни сами да преценяват мерките, които да са съразмерни спрямо опасностите в съответните държави. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg