online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

СКАНДАЛ! ВАСИЛ БОЖКОВ ВАДИ ПАМЕТНА БЕЛЕЖКА, ПУБЛИКУВА СПОРАЗУМЕНИЕ С НОВА ЗА 20 МИЛИОНА ЛЕВА. МЕДИЯТА И ДОМУСЧИЕВ КОНТРИРАТ С ОСТРИ ПОЗИЦИИ !

18 Май 2020г.
ВАСИЛ БОЖКОВ: "ПРОВЕДОХ СРЕЩА С ДОМУСЧИЕВ ПОД НАТИСК"

В страницата си във Фейбсук подсъдимия бизнесмен Васил Божков публикува информация и паметна бележка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г.  Според Божков тя е била осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. 

Божков посочва: "Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой. По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС. Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа."

Обобщено паметната записка се отнася за: 
1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.
2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсирам с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.
3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

СКАНДАЛ! ВАСИЛ БОЖКОВ ВАДИ ПАМЕТНА БЕЛЕЖКА, ПУБЛИКУВА СПОРАЗУМЕНИЕ С НОВА ЗА 20 МИЛИОНА ЛЕВА. МЕДИЯТА И ДОМУСЧИЕВ КОНТРИРАТ С ОСТРИ ПОЗИЦИИ !
Васил Божков направи публично достояние и документ, който по същество е озаглавен "Споразумение за реклама на "Национaлна лотария" АД и "Ню Геймс" в НоваТВ от 1 август 2019 г." (след създаването на публикуваната днес Паметна записка)

1. Страни по договора ...
2. Финансови условия  - 20 милиона лева !
3. Срок на предизвестие за прекратяване - три години.
4. Срок на договора - десет години, до 2029 година.
5. Подписи и печати на страните
СКАНДАЛ! ВАСИЛ БОЖКОВ ВАДИ ПАМЕТНА БЕЛЕЖКА, ПУБЛИКУВА СПОРАЗУМЕНИЕ С НОВА ЗА 20 МИЛИОНА ЛЕВА. МЕДИЯТА И ДОМУСЧИЕВ КОНТРИРАТ С ОСТРИ ПОЗИЦИИ !
СКАНДАЛ! ВАСИЛ БОЖКОВ ВАДИ ПАМЕТНА БЕЛЕЖКА, ПУБЛИКУВА СПОРАЗУМЕНИЕ С НОВА ЗА 20 МИЛИОНА ЛЕВА. МЕДИЯТА И ДОМУСЧИЕВ КОНТРИРАТ С ОСТРИ ПОЗИЦИИ !
НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ КОНТРИРА С ПОЗИЦИЯ

Във връзка с изнесените днес извадки от търговски договори между Нова Броудкастинг Груп ЕООД и дружествата „Национална Лотария“ и „Ню Геймс“, заявяваме, че те са манипулативно и тенденциозно подбрани, и представляват грубо нарушение на действащото законодателство за защита на конкуренцията и личните данни.

Рекламните взаимоотношения на Нова Броудкастинг Груп и „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“ започват от 16/07/2012 г. През целия период до 2018 г., рекламодателите „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“ постоянно увеличават рекламните си бюджети, в съответствие с ръста на техния бизнес и ефекта от различните телевизионни рекламни форми.

През някои от годините рекламните бюджети на  „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“ са дори по-високи от тези в последния договор. Срокът на този договор гарантира на рекламодателя фиксирана цена, а не постоянното й увеличение, както при предходните договори.

Избирателно подадената информация не отчита увеличаването на рекламните форми за „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“, излъчвани в най-гледаното време в каналите на Нова Броудкастинг Груп и на преференциални цени.

Нова Броудкастинг Груп винаги е държала на ясното разграничаване между търговска и редакционна политика. Защитавайки тези принципи, през 2018 г. Нова Броудкастинг Груп отрази обективно обществения дебат по предлаганите промени в Закона за хазарта и не зае позиция в полза на рекламодателя. Това стана причина Васил Божков едностранно да оттегли рекламата на „Национална Лотария“ и „Ню Геймс“, както призна и самият Божков в свое интервю от януари 2020 г.

Нова Броудкастинг Груп категорично се противопоставя и не приема опитите да бъде въвлечена в манипулативните тези на Васил Божков.  

КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ: "ЗАПИСКАТА Е МАНИПУЛАЦИЯ! ЩЕ СЕЗИРАМЕ КЗК ЗА ДОГОВОРА НА БТВ СЪС СПОРТНИЯ ТОТАЛИЗАТОР!"

Собственикът на Нова ТВ - Кирил Домусчиев, отговори също публично на публикуваните документи от Васил Божко.

Ето позицията на Домусчиев:

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България".
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg