online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

СДВР: Ще има достатъчно полицаи за протеста на 2-ри септември

1 Септември 2020г.
Николай Христов, БНР

За организирания протест на 2 септември пред сградата на Народното събрание е подадено уведомление в Столичната община. От Столичната дирекция на вътрешните работи заявиха, че ще осигурят необходимото полицейско присъствие, но не уточниха колко служители ще бъдат анажирани с охраната.

От СДВР апелираха към мирно протестиращите граждани да изпращат сигнали за провокатори.

"Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и, следователно, разграничаване на позицията и при забелязване на такива граждани, които са с явни намерения нарушаване на обществения ред. В интернет пространството, което е общодостъпно за всички се съблюдава такава информация - призовава останалите граждани, които се разграничават от такова поведение на граждани с явни намерения за нарушаване на обществения ред в утрешния ден, да искат съдействие от органите на МВР, като посочват тези граждани",  призова Иван Георгиев от Охранителна полиция. 

Очаква се за участие в протеста утре да пристигнат и граждани с автобуси от други населени места в страната и да се стигне до блокиране на движението.


За утре - първият ден от работата на НС след ваканцията, е планиран голям национален митинг под мотото Велико народно въстание.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg