The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: "МНОГО ВНИМАТЕЛНО ЧЕТЕМ ПРЕПОРЪКИТЕ, СЪОБРАЗЯВАМЕ СЕ С ТЯХ, ТЕ ЩЕ БЪДАТ РЕАЛИЗИРАНИ!

29 Януари 2021г.
ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: "МНОГО ВНИМАТЕЛНО ЧЕТЕМ ПРЕПОРЪКИТЕ, СЪОБРАЗЯВАМЕ СЕ С ТЯХ, ТЕ ЩЕ БЪДАТ РЕАЛИЗИРАНИ!
Нюз БГ Репортер

България имаше значителен впечатляващ икономически растеж до идването на пандемията и виждам, че се отчита в Икономическия преглед на България“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното представяне на изготвения от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Икономически преглед на България.

В изказването си министър-председателят акцентира, че за добрите финансови показатели допринесе също борба с корупцията и с контрабандата. „Социологическите проучвания показаха, че контрабандата на цигари от 34% беше сведена до 2%. Същото важи и за алкохола, хазарта, захарните изделия, в следствие на което стотици милиони влязоха в бюджета на държавата“, припомни българският премиер. 

„Независимо от новия вирус в България работи икономиката, селското стопанство, строителството, машиностроенето, ИТ сектора, училищата, детските градини, яслите“, отбеляза министър-председателят Борисов. „Благодаря за добрите оценки, които дадохте за България. Много внимателно четем и препоръките, съобразяваме се с тях, ще направим всичко възможно те бързо да бъдат реализирани“, категоричен бе българският премиер. 

Поздравявам България за плодотворната и задълбочаваща се ангажираност с ОИСР, вие се един от най-активните ни партньори“, заяви генералният секретар на ОИСР Анхел Гурия в рамките на онлайн конференцията. 

Докладът показва отличното сътрудничество между България и ОИСР“, отбеляза Гурия. 

Във видео обръщението си генералният секретар на ОИСР акцентира върху ключови постижения на страната ни, особено в икономическата сфера, както и предизвикателствата, за преодоляването на които България продължава да работи. Гурия обърна внимание на пандемията, ударила не само България, но и целия свят. „Икономическите последици са големи, но силната фискална позиция на страната даде възможност за смел отговор и системата за субсидии на заплатите от страна на правителството предотврати безработицата“, посочи генералният секретар на ОИСР. 

Гурия изрази увереност, че с увеличаването на ваксинацията ще се възстанови и икономиката. „Очаквам с нетърпение да продължим да постигаме напредък заедно чрез разработване и реализация на по-добри политики за по-добър живот в България“, заяви още Анхел Гурия. 

В заключение генералният секретар на ОИСР увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да се постигне консенсус в Съвета на ОИСР по отношение на членството на страната ни в Организацията.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg