online media | онлайн медия

Премиерът Борисов: Държавата подкрепя възстановяването на всички сектори, засегнати от КОВИД 19

15 Юни 2020г.
Строим европейски пътища с нова техника. Каквото сме обещали, ще стане – това са работни места и доходи.


Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след инспекция на изграждането на пътя Мездра-Ботевград, в който ще се вложат половин милиард лева.


Премиерът Борисов изтъкна, че държавата подкрепя възстановяването на всички сектори, засегнати от пандемията КОВИД-19. „В България отворихме обектите преди останалите държави. Бяхме смели и отговорни, ползвахме медицинската експертиза. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано“, отбеляза министър-председателят. В този контекст той призова българите да подкрепят туристическия бранш и да посетят Черноморието.


„Колкото искат проекти да направят. Това само ме прави по-силен. Ние правим нашия проект тук – Ботевград-Мездра“, заяви премиерът Борисов в отговор на журналистически въпроси за евентуалната поява на нови политически проекти. „Няма лоша реклама - колкото искат да пишат, да говорят, да обясняват. Колкото повече правим, толкова ги е по-яд, защото няма какво да покажат“, каза още министър-председателят.


По време на инспекцията премиерът Бойко Борисов изиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и от министъра на финансите Владислав Горанов да внесат в сряда на заседанието на Министерския съвет предложение за осигуряване на средствата за изграждане на пречиствателна станция за Рилския манастир. „Това, което обещахме на хората, на игумена, на Светата обител, да си свършим работата“, допълни Борисов.
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg