online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЩЕ ВРЪЧИ МАНДАТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП НА 5-ТИ МАЙ. НИНОВА ОТГОВОРИ, ДРУГИТЕ ПАРТИИ КОМЕНТИРАХА.

1 Май 2021г.
ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЩЕ ВРЪЧИ МАНДАТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП НА 5-ТИ МАЙ. НИНОВА ОТГОВОРИ, ДРУГИТЕ ПАРТИИ КОМЕНТИРАХА.
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР

Президентът Румен Радев обяви, че на 5-ти май ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Церемонията ще бъде от 11 часа в сградата на "Дондуков" 2.

Лидерката на червената партия - Корнелия Нинова, коментира:

"Получихме покана от президента Румен Радев за връчване на третия мандат. На Национален съвет ще обсъдим ситуацията и ще вземем решение как да постъпим с третия мандат."

ДПС вече обяви, че няма да подкрепя кабинет на партиите на статуквото - ГЕРБ и БСП, които по тяхна оценка са загубили изборите.

ГЕРБ призоваха БСП да върнат мандата.

И ГЕРБ, и "Има такъв народ" декларираха и взеха партийни решения на своите форуми, че няма да участват в управление заедно с БСП и няма да влизат в коалиция с левицата.

Все повече са призивите за разпускане на Народното събрание и обявяване на дата за провеждане на нови парламентарни избори.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg