online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: "БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е РЕШЕН ДА СИ ВЪРНЕ ДЪРЖАВАТА!"

10 Септември 2020г.
ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: "БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е РЕШЕН ДА СИ ВЪРНЕ ДЪРЖАВАТА!"
Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата. Това послания излъчи президентът Румен Радов през Фейсбук - профила си в социалната мрежа.
Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.
Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.
Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.
Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg