online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Предаването „Натисни F 1“ на БНТ с нов водещ - Никола Димитров

18 Септември 2020г.
Предаването „Натисни F 1“ на БНТ  с нов водещ - Никола Димитров
Никола Димитров или по-известен в своите среди като Nikicha 1 е новият водещ на предаването за дигитална култура „Натисни F 1“, което се завръща на екран от 21 септември по БНТ 2. 

Всеки делничен ден от 17:00 и повторение от 00:30 часа Nikicha 1 ще представя кратки телевизионни уроци за работа с дигиталните технологии. 

За трети пореден сезон „Натисни F1“ предлага на зрителите решения на често срещани проблеми от ежедневието при работа с компютъра, смартфона и други технологии. С помощта на експертите зрителите могат бързо и достъпно да подобрят дигиталните си умения. 

„Приех да водя „Натисни F1” по БНТ 2, защото съм човек на дигиталните технологии и всичко, свързано с тях ми е познато и интересно. Постигнах добри резултати като влогър и инфлуенсър и продължавам да се развивам. Исках да опитам нещо ново, защото по характер съм състезател – плуването ме научи на това,” – казва Никола Димитров, по-познат като Nikicha 1. 
Сред темите, които популярният влогър ще разработи за зрителите са:  как да защитим личните си данни в Интернет – настройки на социалните мрежи и приложения на мобилен телефон и компютър; как да използваме дигитални карти и как да си правим маршрути при пътувания в страната или чужбина; как да резервираме самолетни билети през смартфона; какви пароли да избираме, за да сме сигурни, че няма да бъдат „разбити” от хакери и какво да направим, ако сме забравили паролите си; как да си плащаме сметките онлайн - през телефона или от компютър;  как да направим филм за последното си пътуване или фотоколаж; как да пазаруваме с кредитна карта в „мрежата” и как да се предпазим преди покупка; как да си направим сайт или презентация; как да защитим компютъра и телефона си, ако използваме онлайн банкиране  и др. 

„Натисни F1” дава решения за справяне с тези проблеми, образова и „превежда“ сложния дигитален език. В предаването се представят само безплатни програми за работа с компютър и безплатни приложения, с цел да избегнем рекламата на конкретни софтуерни продукти.

***
Визитка на водещия

Никола Димитров – Nikicha 1 е на 26 години. Дипломиран юрист е. Освен това е инфлуенсър в платформите YouTube, Facebook и Instagram с общо над 150 000 последователи. Обожава да играе, стратегически игри, симулатори и шуутъри. Има собствен канал в YouTube, който поддържа от 8 години. В него помества геймплей видеа, скечове, влогове и технологични ревюта. Съавтор е на фентъзи света на „Могъщият Спронок“. На 13 септември 2020 г. излиза от печат втората книга от поредицата. Преди 6 години заедно със съмишленици създават „Пакта“ – общност, съставена от известни български геймъри и влогъри. Нейните участници ежедневно публикуват развлекателни клипове в YouTube, които привличат голям брой последователи. „Пакта“ е и първата инфлуенсър маркeтинг агенция в България, чиято цел е да превърне създаването на съдържание в социалните мрежи в професия по западен модел. 

Никола „Nikicha 1“ Димитров е водещ на предаването за дигитална култура „Натисни F1“ по БНТ 2 от септември 2020 година.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg