ПЛОВДИВСКИТЕ МАЛЧУГАНИ ОТ ФОРМАЦИЯ "ПЕЕЩИТЕ КОТЕНЦА" ОТКРИХА ФЕСТИВАЛА "ИТАЛИАНСКА МАГИЯ"

5 Юли 2023г.
ПЛОВДИВСКИТЕ МАЛЧУГАНИ ОТ ФОРМАЦИЯ "ПЕЕЩИТЕ КОТЕНЦА" ОТКРИХА ФЕСТИВАЛА "ИТАЛИАНСКА МАГИЯ" | The News BG Reporter ®
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР - ИТАЛИЯ, 4 юли / Талантливите пловдивски славеи - малчуганите от вокална група "Пеещите котенца" откриха международния фестивал на детското изкуство в Италия - "Magia Italiana" (Италианска магия). Събитието се провежда от 2-ри до 7-ми юли в парк Мирабиландиа, а талантливи изпълнители от цял свят се събират заедно на музикална олимпиада, за да  демонстрират своите умения. И да, този фестивал обещава да бъде празник на културата, творчеството и забавлението! От прочувствени балади до енергийна и ефектна екстремна хореография - фестивалът „Magia Italiana“ предоставя за всекиго по нещо, но най-важното забавление, инспирирано от магията на изкуството. 
И така, възпитаниците на Невена Кючукова откриха 20-ото издание, като освен ефектния си репертоар, малчуганите изпълниха премиерно 6 нови песни, създадени от своята Маестра.
Всички спонтанно аплодираха "Тази моя баба", "Скачай на въже", "Пак съм на море", "Странна лодка", "Лято на море".
Нека отбележим, че песента „Странна лодка“ бе удостоена с два приза от Европейския конкурс за детска песен „Златни искри“ – за изпълнението на 6-годишната тогава Светлана Костова и за нова авторска песен на Невена Кючукова. Аранжиментът е дело на известния варненски музикант Красимир Илиев. Детската песен се съревноваваше в X-то издание на международния конкурс за нови песни „Златни искри“ заедно с 25 творби на композитори от Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Македония, Украйна и България.
В тазгодишната конкурсна програма на "Италианска магия" участват над 400 деца и младежи от 5 държави, които представят различни изкуства на 4 локации в парк „Мирабиландия“. На сцените освен вокални формации могат да се гледат концерти на танцови и театрални групи, шоу спектакли на млади артисти. Гала-концертът на най-добрите от тях ще се проведе на 6 юли. Организатор на международния фестивал е МАИ „Европа“ и неговият изпълнителен директор Снежана Полихронова-Кърнолски. Той се провежда под патронажа на почетния консул на България за областта Емилия Романя – Франко Кастелини.

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.