"ПИК НЮЗ" ЕООД ОБЯВИ, ЧЕ ЗАВЕЖДА СЕРИЯ ДЕЛА СРЕЩУ МАЯ МАНОЛОВА

17 Януари 2021г.
Нюз БГ Репортер, София, 17-01-2021 г.

В редакцията ни се получи изявление от "ПИК НЮЗ" ЕООД - издател на агенция ПИК, с което се декларира намерението за завеждане на дела срещу Мая Манолова на обща стойност 500 000 лева.

Ето какво се казва изявлението на "ПИК НЮЗ" ЕООД:  

"Уважаеми колеги,
Във връзка с опити за натиск от страна на Мая Манолова върху свободни медии в България и заплахи срещу свободата на словото, изпращаме следното изявление: "ПИК нюз", издател на агенция ПИК, завежда серия от дела срещу физическото лице Мая Божидарова Манолова – Найденова на обща стойност 500 000 лв.
Инкриминираният период обхваща нейни медийни изявления и действия от 2019 - 2021 г.
Претенцията е за уронване на доброто име на медията, оклеветяване, нанасяне на материални и морални щети, осуетяване на рекламни договори и бизнес сделки, пропуснати ползи в рамките на стотици хиляди левове.
Сумата, която определи съдът, ще бъде дарена на домове за възрастни и умствено изостанали хора.

 [....]

Адвокатите на ПИК в момента систематизира съставомерните деяния на Мая Манолова спрямо медията ни и скоро ще приключат с оформянето на исковите молби. Когато това се случи, исковете ще бъдат публикувани в целостта им.
"ПИК НЮЗ" ЕООД"

* * * 

Припомняме, че от своя страна Мая Манолова, в качеството си на председател на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" обяви в началот она месец януари 2021-ва година, че завежда пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. Манолова обяви, че шестият иск е подаден срещу бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров за пет обидни по нейн адрес заради негови публикации във фейсбук. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв. Информацията бе обявена от пресцентъра на "Изправи се.БГ".
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.