ПЕНКО ГОСПОДИНОВ СТАНА "НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР" НА ФИЛМОВИЯ ФЕСТИВАЛ "GOLD MOVIE AWARD"

6 Октомври 2021г.
ПЕНКО ГОСПОДИНОВ СТАНА "НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР" НА ФИЛМОВИЯ ФЕСТИВАЛ "GOLD MOVIE AWARD"

The News BG Reporter - Иван Върбанов

Да! Когато български актьори печелят награди, но не са от листата на постоянно фаворизираните едни и същи муцуни от екрана или вестниците, за тях се мълчи. 
Нашата медия обаче не е от мълчаливите, както знаете. 
И така, нека честитим наградата на актьора ПЕНКО ГОСПОДИНОВ, който грабна наградата "НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР" на международния филмов фестивал в Лондон - "Gold Movie Award". 
Причината е представянето му във филма на Костадин Бонев - "Далеч от брега".

Един от най-успешните нови български игрални филми бе показан през 2019 г. първо в Ямбол, градът, в който се провеждат основната част от снимките.
Нека отбележим, че в лентата се снима и Цветана Манева.
Творбата на Костадин Бонев може да бъде определена като остра сатира на соца. По мотиви е на цензурирания навремето роман на Евгений Кузманов - "Чайки далеч от брега", оттам и приликата на заглавията между книгата и филма.

Сюжетът на наградения филм разказва за талантлив театрален режисьор ( Пенко Господинов), който е прогонен от столицата и е изпратен в малък провинциален театър. Иска да постави пиеса, обсебила мислите му, която разказва за група от хора, неотлъчно наблюдавани и живеещи в постоянен страх от наказание.

Сценаристите Никола Петков, Евгени Кузманов и Костадин Бонев, разкриват ограниченията, които са функция на света около нас, но и сами създаваме в себе си. 

Актьорският състав - освен награденият Пенко Господинов: Стефан Вълдобрев, Йоана Буковска-Давидова, Жорета Николова, Цветана Манева, Марий Росен, Антонио Димитриевски, Мая Новоселска, Луиза Григорова, Вела Петрова, Георги Къркеланов, Добрин Досев, Иван Петрушинов.
Оператори са Константин Занков и Орлин Руевски.

ЧЕСТИТО ПРИЗНАНИЕ НА ПЕНКО ГОСПОДИНОВ!
ЧЕСТИТА НАГРАДА НА ЦЕЛИЯ ЕКИП!
И ОЩЕ МНОГО ПРИЗОВЕ В ТВОРЧЕСКИЯ ВИ ПЪТ !
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.