Platform for Independent Journalism

ПАВЛЕТА ДАВИДОВА СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ "ДУМА" СЛЕД 11 ГОДИНИ РАБОТА В ЛЕВИЯ ВЕСТНИК

13 Април 2022г.

278389183_10160850443099879_8078645750671508957_n.jpgНЮЗ БГ РЕПОРТЕР

Журналистката от в. "Дума" - Павлета Давидова, обяви, че от четвъртък вече няма да е част от редакционния състав. Давидова е подала предизвествие за напускане преди месец, което явно изтича в четвъртък - 14 април. Павлета е член на УС на СБЖ, носител на наградата на името на Стефан Продев. Работи 11 години в левия вестник.

Ето какво споделя Павлета Давидова:
 
"След 11 г. в "ДУМА", пет от които като шеф на отдел „България“, преди време подадох предизвестие за напускане. В четвъртък слагам точка на нещо, което знаете - обичах и обичам. Основната причина е едно име, но освен нея има и други. Комплексно е – пари, отношение,“продукт“, който трябва да правя… Липса на твърде много неща! Тръгвам си, защото преди време зам.-председател на БСП се похвали, че било започнало оздравяването на "ДУМА". Така я оздравиха, че само за няколко месеца екипът намаля сигурно с 20%, качеството е въх, а истериите са на макс. За „развитието“ на сайта ще замълча. И никой не се извини за лъжите, изречени по адрес на "ДУМА" на един пленум (и не само)! Хубавото е, че сега най-сетне видях какво е цензура и прекалена сервилност. Някои ще посочат само едно име за проблемите. Не само тя е виновна, ако ще и да е задвижващ механизъм! Виновни са тия, която ни го причиниха без изобщо да се поинтересуват как се прави вестник, какво могат и знаят хората в него, имат ли идеи какво и как да се промени.. Виновно е и инсталираното лице, което от друго може да разбира, но не и от това конкретно!
Виновни са тия, дето са принудени или пък предпочитат да мълчат! Виновна съм аз, защото не успях да вдигна революция, не промених нищо към по-добро! Тръгвам си и боли! Защото ДУМА е семейство, а понесе и понася най-тежките удари не от чужди, а от „свои“. Защото се уморих и буквално, и преносно да си плащам за идеалите и верността си. Главните виновници няма да посмеят да ме питат за причините. Аз ги питам – не ви ли е срам?
P.S. винаги мога да дам примери какво ме провокира. Не го правя, защото обичам "ДУМА". Може би и това трябваше да запазя за себе си, но знаете, че не съм такава. Ще ми липсват истинските ДУМАджии, няма да ми липсват привнесените притурки, наколенките и графоманите, накланящи се според посоката на политическия вятър. За "ДУМА" и БСП от мен няма да чуете лоша дума, но за някои индивиди, свързващи се с тях... не гарантирам. Стискам палци на оставащите да се преборят и да върнат истинската, смела и бодяща "ДУМА"!
Сподели

Коментари

Изпрати