ОТ БСП ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР, ОСЪДИХА ВЪВЕЖДАНЕТО НА "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ"

23 Октомври 2021г.
ОТ БСП ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР, ОСЪДИХА ВЪВЕЖДАНЕТО НА "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ"
The News BG Reporter

Изпълнителното бюро на БСП излезе с остра позиция поповод въвеждането на "Зелен сертификат" от служебния кабинет. Поиска оставката на здравния министър - доц. Кацаров.

Ето какво се казва в позицията на ИБ на БСП:
"Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо. 
Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани? 
Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка."
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.