Platform for Independent Journalism

Осмото издание на Сине Либри започва с Тео Ушев и е посветен на Марсел Пруст

19 Септември 2022г.
teaser-post-870x400.jpg

НЮЗ БГ РЕПОРТЕР - София, 19.09.2022 г. /


За осма поредна година в София ще се проведе обичания и чакан с огромно вълнение и нетърпение форум, който събира киното и литературата в едно - Сине Либри. Изданието тази година е посветено на Марсел Пруст. Иначе фестивалът е мултижанров проект, а осмицата е символ на безкрая, който търси преодоляването на границите в симбиозата на жанровете на изкуставта - кино, музика, литература, изобразително изкуство. Визията на кинофеста е отличен на плакатен форум в Мексико.

Тази година ще има 4 конкурса, 35 специални събития, много българско кино, гости от цял свят. Сине Либри отново е част от културния календар на Столична Община.


Screenshot%20(619).png


Екипът на Жаклин Вагенщайн - основател, вдъхновител и мотор на Сине Либри -  изключителна културна инициатива, празник за София, който оставя своята ярка следа в културния ни живот, заслужава аплодисментите на феновете и гилдията, защото през годините форумът завоюва своето лидерско място сред значимите и стойностни събития в страната, като се наложи като най-любимото литературно - и киносъбитие в града ни, радващо ни винаги с много нови и нови заглавия и букет от съпътстващи прояви.

Поздравления и затова, че Сине Либри довежда в София високото изкуство и образова публиката - още един акцент в приноса на организаторите. 


Откриването тази година ще бъде с първия пълнометражен филм на Тео Ушев. Премиерата е насрочена за 8-и октомври в зала 1 на НДК, а разпространението започва от 25-и октомври. Тео получава покана и от Монреал, като разликата в двете премиери е само 2 дни. Лентата е заложена и в конкурсната програма на фестивала.

Осмото издание на Сине Либри ще се проведе от 8-и до 30-и октомври.
Програмата можете да намерите тук 

НА ДОБЪР ЧАС!

(Иван Върбанов)Сподели

Коментари

Изпрати