ОЗГБ ОРГАНИЗИРА СЪБИТИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНА НА 30-ТИ АПРИЛ В ПАМЕТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ

26 Април 2020г.
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР

На редакционната ни поща пристигна съобщение от "Организацията за закрила на българските граждани". Писмото анонсира събитие, което се организира на 30-ти април в България с искане за справедливост към виновника за смъртта  на Милен Цветков.  В 12:00 часа пред сградите на съдилищата се призовава да се съберат хора, които да покажат своята позиция и настояване за наказания към виновните. 

Ето текста на призива:

"На 30.04.2020 г. Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Адвокатът на убиеца ще обжалва решението за наложената мярка „задържане под стража“, както и обвинението в предумишлено убийство.
Ние, българските граждани, искаме справедлив процес и адекватно наказание за тази смърт, причинена от надрусан хлапак.
Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред сградите на съдилищата в техните градове и с присъствието си да заявим, че няма да позволим още един убиец да излезе на свобода и да бъде оневинен или присъдата му да е „отбиване на номера“.
В населените места, където няма сграда на Съдебната власт, подкрепата може да се осъществи пред сградата на полицейско управление или община, на площад или друго обществено място. Важно е да се съберем и ясно да заявим, че справедливост трябва да има и съдебната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!
Предвид извънредното положение в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с предпазни маски и да спазват дистанция един от друг.
Все още не е ясно, в колко часа ще бъде делото, а часът може да бъде обявен в същия ден. За това организираме събитието в символичен час - 12:00.
Очакваме ви на 30 април в 12:00 часа заедно да поискаме справедливост в памет на Милен Цветков!"

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/250959476055870/

Идеята е на Велина Павлова от ОЗБГ и тя е организатор за Бургас. 
С нея може да се свържете по Фейсбук: https://www.facebook.com/velina.pavlova.90


Сподели

Коментари

Изпрати