The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Образованието, здравеопазването и спортът - приоритетни при бъдещо разхлабване на противоепидемичните мерки

19 Януари 2021г.
Нюз БГ Репортер

Образованието, здравеопазването и спортът. Това са приоритетите на правителството при бъдещо разхлабване на противоепидемичните мерки. Заявлението бе направено от здравния министър проф. Костадин Ангелов, който подчерта, че ресторантите и хотелите не са във фокуса на внимание на кабинета. 

На министъра на здравеопазването днес бе поставена втората доза ваксина публично, пред медиите. Професор Ангелов потвърди, че ваксини ще има за всички желаещи български граждани и опроверга разпространяваната информация, че правителството и МЗ са сключили договор за по-голяма бройка ваксини от определена фирма заради интереси.

„Водили сме се от вида ваксина. В света към настоящия момент, в Европейския съюз, има измислени три типа ваксини. Количествата ваксини, които ще дойдат в България, ще бъдат достатъчни за ваксинирането на над 9 млн. български граждани. Дозите, които са поръчани, ще стигнат за около 3 млн. български граждани на вид ваксина.“, подчерта професор Ангелов .

По думите му страната ни подхожда консервативно в разпределянето на дозите ваксини. По този начин ще може да се спази срокът между поставянето на двете дози ваксини, а именно като се запазва втората, за да може тя да се постави навреме. Това е и причината в България да има по-малко имунизирани в сравнение с други европейски държави.

„Крайният резултат ще бъде след време и аз съм сигурен в разума на българските граждани, че те ще разберат ползата от ваксините и че именно във ваксината е надеждата за победата в тази война.“, заключи министърът.
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg