The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Обединените арабски емирства ще дават гражданство на чужденци

1 Февруари 2021г.
Нюз БГ Репортер / Франс прес

Обединените арабски емирства ще дават гражданство на чужденци, които допринасят за развитието и благоденствието на страната. Новината дойде от Туитър, където премиерът  и емир на Дубай - шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, я оповести. 

"Приехме промяна в закона, за да може да предоставяме гражданство на Обединените арабски емирства на инвеститори и на талантливи хора като учени, лекари, инженери, хора на изкуството, писатели и на техните семейства", пише шейх Мохамед.

Промяната в закона на ОАЕ предвижда чужденците, които получават гражданство на ОАЕ, да могат да съхраняват гражданството на държавата си по произход.

Законодателната промяна в ОАЕ е рядък пример за либерализиране на правилата за предоставяне на гражданството в арабските монархии от региона на Залива.

Населението на Обединените арабски емирства се състои преобладаващо от чужденци.

***

Иван Върбанов: Темата, разглеждана в контекста на присъствието на български граждани, които са във фокуса на внимание на прокуратура и съдебните власти, води до логичното предположение, че от либерализирането на правилата биха могли да се възползват лица, които да се превърнат по този начин в недосегаеми невъзращенци. 
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg