НСИ НИ ВКАРВА В ПАРАГРАФ 22 С КОДОВЕТЕ И ПРЕБРОИТЕЛИТЕ СИ!

8 Октомври 2021г.
НСИ НИ ВКАРВА В ПАРАГРАФ 22 С КОДОВЕТЕ И ПРЕБРОИТЕЛИТЕ СИ! | The News BG Reporter ®
The News BG Reporter - Иван Върбанов

Циркът продължава!
Както писахме още преди седмици и зададохме въпросът: Кой инструктира преброителите да събират кодовете от онлайн регистрацията на гражданите само?, днес вече ситуацията става безпомощно-смехотворна.

Защо ли? Заради новината, че НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg , на който хората, които  са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство. При желание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването - *2021 и  (02) 9078 430.

Е, стига де! Хайде заедно да помислим върху тази небивалица, която ни връхлита:
НОИ ангажира преброители, които трябва да обикалят по домовете и да попълват карти със статистиката. 
Срещу заплащане, де, да не си помислите, че е доброволно.
Защото вече излиза официална информация, от същия НСИ, че много от преброителите се отказват от предварително поетите ангажименти, основно заради нарастващия риск от COVID-19. Проблемът е най-вече в големите градове, където живее значителна част от населението на страната.
Та, понеже не смогват, от НСИ призовават хората, които все още не са посетени от преброител да посетят новите преброителни центрове или сами да попълнят картата и да я изпратят сканирано, пак по имейл, този път друг: census2021@nsi.bg. Можело и да отидете в централата на НСИ на ул. "Панайот Волов" 2 в София или да я пуснете по пощата?!

Но, да се върнем на другите основни варианти и да помислим върху тях.
Ако вече сте се регистрирали онлайн в системата и САМОТО НСИ Е ГЕНЕРИРАЛО КОДА, то защо и кой болен мозък е измислил и е разпоредил на същите ПРЕБРОИТЕЛИ те да го изискват и събират.
Сега става още по-интересно. 
Ако преброителите не са дошли, за да ви вземат кода, то самото НСИ изисква от Вас пак да му изпратите кода по имейл (виж по-горе), за да го получат и да опишете подробно кой сте, къде живеете и т.н.
ПАРАГРАФ 22 в действие. 

Въпросът е КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА?
Какъв е този омагьосан кръг от нелепости?
Знае ли някой точно защо трябва да преживяваме всичко това по няколко пъти - да се саморегистрираме, да вземем код, да го дадем на преброител или пак да го изпратим по електорнната поща на самото НСИ, което вече е издало кода и има цялата информация за нас?

Държавата Абсурдистан!
Какъв по-ярък пример от най-новото време от този!
Чудом се чудя и мая как въобще ще се оправим и справим с всичко, което предстои занапред?
И какво завещаваме на децата си?
Какво?

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.