НОВИ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТРИ В МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

22 Декември 2021г.
НОВИ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТРИ В МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА | The News BG Reporter ®
The News BG Reporter / Иван Върбанов

Рокади в Министерството на културата. 
От поста заместник-министър на културата са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.
Весела Кондакова запазва поста си.

КОИ СА НОВИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ?


На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

ПЪРВИ ДУМИ НА ЮРИЙ ВЪЛКОВСКИ

"Това е огромна отговорност, но и истинска възможност да работя заедно с всички вас за развитието на културата.
Знам, че към мен ще има големи очаквания и съм сигурен, че ще ме държите отговорен за всяко мое действие. Така и трябва да бъде. Това, което ми дава огромна надежда е изключителният екип, с който започвам работа в Министерство на културата. Хора с огромна мотивация за позитивна промяна, с енергия, с визия, и - не на последно място - с разкошно чувство за хумор. За мен е чест да започна работа съвместно с Министър Атанас Атанасов и заместник-министрите Бойко Кадинов и Весела Кондакова.
И понеже знам, че всичко това звучи ужасно формално и клиширано, нека ви разкажа една лична история:
Преди точно 24 години, на 10 декември 1997, млад и яростен, нахлух в залата в НДК, където се провеждаше Националния дебат: "Българската културна политика: дилеми и перспективи", Бяхме група от студенти и преподаватели от Софийския Университет, недоволни, че дебатът не е достатъчно популяризиран, че не всички в културата са включени и т.н., и т.н. Раздавахме "позиви" на български и английски, говорихме си с чуждестранните експерти, успяхме да ядосаме Министър Ема Москова (която изключително уважавам, лека ѝ пръст), направихме изказване от трибуната. И в крайна сметка мисля, че имаше смисъл.
Сега, обаче, когато вече не съм на 23 години и отдавна съм отрязал дългата си коса, задачата ми е много по-сложна. Няма да стане само с раздаване на позиви 🙂
И ще трябва да нося отговорност към онзи 23-годишен младеж, който искаше прозрачност, отчетност и визионерство в културната политика на България.
Няма да е лесно, но знам, че ако успея да получа вашето доверие и подкрепа, ще се справя!
Благодаря ви, че сме заедно по този път!"

<The News BG Reporter>
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.