Platform for Independent Journalism

НОВИ ВОДЕЩИ НА НОВИНИТЕ НА БНТ, ИДВАТ ОТ ДРУГИ ТЕЛЕВИЗИИ

29 Април 2022г.

 

Kostadin%20Filipov.jpg

Angel%20Bonchev.jpgНЮЗ БГ РЕПОРТЕР, ИВАН ВЪРБАНОВ /

Новините на БНТ ще имат двама нови водещи. Нови за медията, но не и нови тв лица, доколкото те идват от други телевизии. 
От събота (30 април) към екипа на емисиите новини „По света и у нас“ по БНТ 1 се присъединяват двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов.

Ангел Бончев ще започне като водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“ . „Благодаря на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ за поканата да бъда едно от лицата на обществената телевизия. Всяка работа изисква компромиси, но единствено с истината не бих направил такъв – поемам тази отговорност пред зрителите на БНТ 1.“, споделя Ангел Бончев. Ангел Бончев е роден на 14 ноември 1983 г. в град Асеновград. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, в момента следва магистратура в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2005 г. до 2020 г. е водещ на новините в телевизия „Европа“. Автор е на едни от най-популярните православни книги в България през последните години – за живота на св. Ефрем Нови, св. Лука Кримски, св. Нектарий Егински. Някои от тях се разпространяват в Гърция и Румъния.

Костадин Филипов ще води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя. „За мен поканата на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ да бъда част от екипа на „По света и у нас“ е признание за дългогодишната ми професионална дейност като водещ на новини и актуални предавания. Удоволствие и чест е да работя с колеги, за които достоверността на информацията е най-важна.“, споделя Костадин Филипов. Костадин Филипов е роден на 24 август 1979 г. в град Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в телевизия „Евроком – Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната емисия новини и „Темата на Нова“ в Нова телевизия. Професионалният му път минава също през TV7 и bTV. Автор е на две книги, както и на текстове на песни за Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други.
Сподели

Коментари

Изпрати