online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ С ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ НА СЛУЖИТЕЛИЛИТЕ ПРОТИВ КОВИД 19

6 Май 2020г.
В условията на извънредното положение в страната, NOVA подкрепи и инициира поредица от кампании в помощ на борбата с пандемията. Следвайки своята мисия на социално отговорна компания, приоритет за NOVA е не само високата информираност на обществото, но и представянето на добрите практики на съпричастност и солидарност в полза на национални каузи. NOVA е единствената телевизия със собствена дарителска кампания, която подпомогна над 350 български семейства от различни краища на България и продължава да помага на нуждаещи се. Чрез инициативата „Заедно“ служителите на NOVA събраха над 20 000 лв. лични средства, които даряват под формата на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на затруднените вследствие на пандемията. В продължение на месец репортерите на NOVA разказват историите на доброто, което стигна до домовете на българските семейства, засегнати от кризата COVID-19.

„Заедно“ е много специална кампания, защото е на служителите на NOVA в лично качество. В трудните времена, в които живеем, решихме не само да говорим колко са ни важни зрителите, а наистина да покажем нашата съпричастност, помагайки на хората в нужда“, заяви в студиото на „Здравей, България“ изпълнителният директор на „Нова Броудкастинг Груп“ - Ива Стоянова. В подкрепа на дарителството, NOVA първа инициира и кампания, която обявява имената на дарителите в национален ефир и чрез онлайн платформите на компанията. Кампанията на Новините на NOVA –„Дарителите“ не само стана част, но и допринесе за най-голямата дарителска вълна в новата история на България, която към момента е събрала над 10 млн. лв. в помощ на медиците на първа линия и болниците в страната.

Специално място в ефира на NOVA зае и кампанията DMS-SOLIDARNOST на Министерството на здравеопазването на Република България в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19. Към нея с призив се присъединиха и актьорите от най-успешния медицински сериал у нас „Откраднат живот“. „Доброто провокира добро. В хода на кампанията „Заедно“, например, много хора извън телевизията се свързаха с нас с готовност да се включат към инициативата ни. Това е поредно доказателство, че популяризирането на добрите практики, особено сега, е от ключово значение за обединяването ни като общество в общата борба с пандемията. Именно това представлява съществена част от социално отговорната мисия на NOVA – не само да разказва и показва историите за доброто, но и да дава личен пример чрез иницииране на обществено значими каузи“, допълни Ива Стоянова.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg