Нова Броудкастинг Груп събра всичките си медии в мега комлекс (новина и коментар)

2 Февруари 2023г.
NBG_New%20Building_3.jpg

NOVA_New%20Studio_1.JPG

NOVA_New%20Studio_2.JPG

Нова Броудкастинг Груп с нова сграда и свръхмодерен студиен комплекс. Какво обаче е нужно, за да има качествена журналистика?

1 февруари 2023 г., гр. София. Нова Броудкастинг Груп представи своя нов офис и свръхмодерен студиен комплекс, разположен на площ от почти 17 000 кв. м. Сградата е със запомняща се архитектура, създадена специално за производството на телевизионна и радиопродукция с най-високо качество. Всички медии от портфолиото на компанията вече се помещават във впечатляващия мегакомплекс. Това е първата и единствена по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България. Пет телевизионни студиа, четири радио студиа, просторни апаратни, монтажни и изцяло нов нюзрум, създаден по световните медийни стандарти, осигуряват първокласно медийно изживяване, отговарящо на лидерската позиция на компанията и очакванията на аудиторията. 

„В новата сграда обединихме всички медии - телевизии, дигитални платформи, радиа, вестници. Инвестиция с такъв размер потвърждава сериозния ангажимент на Юнайтед Груп в България. Капацитетът на новия студиен комплекс няма аналог на българския медиен пазар и разкрива огромни възможности пред всички нас. Това ни позволява да бъдем още по-креативни и да създаваме въздействащо съдържание с най-модерните технологии. Движещата ни сила е винаги да предлагаме висок стандарт и да даваме повече на българската аудитория“, коментира Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Новините, актуалните и спортни предавания на NOVA и NOVA NEWS ще се излъчват от свръхмодерни студия, които отговарят на съвременните изисквания за телевизионна журналистика. Те се отличават с уникален дизайн и високотехнологични възможности. Реализираните пространства са с обща площ от 1 700 кв. м и създават усещането за интегрирана медийна среда, благодарение на над 15 видеостени и над 20 студийни камери от най-висок клас. Компанията разполага и със студио от 1 000 кв. м за реализирането на други вътрешни продукции с перфектно качество.

Проектът е емблематичен за медийната група и предоставя пространство за творческа работа от ново поколение. Още при влизане в комплекса, мултифункционален екран с внушителни размери  (130 кв. м.) осигурява интерактивно преживяване. През декември миналата година новата сграда на компанията бе обявена за бизнес сграда за 2022 година. Най-високото отличие в категория „Корпоративни сгради“ бе връчено по време на церемонията на ежегодния национален конкурс „Сграда на годината“. 

---

Коментар на Нюз БГ Репортер:

Високите технологии, мега инвестициите, новите сгради - добре, даже отлично! Но как това ще се отрази върху качеството на журналистиката? Тя се прави от хора по етични и професионални стандарти, които трябва да се спазват неотлъчно и педантично, за да има високо професионална и обективна журналистика. Която, като че във времето, все повече и повече изглежда химера. Новинарските емисии не са криминални хроники за убийства, пътни произшествия, престъпления, ефирно място в програмата за експонирането на негативни процеси, скандали, конфликти, изостряне на ситуации. Новините трябва да информират за събития с национално значение, но и да облагородяват, да възпитават, да показват добрия пример и дела, да култивират нацията и с културни теми, инфо за постиженията и завоеванията в научната и духовна сфера. Новините за живота не са само политическите интриги в Парламента и в другите институции, не е само изобразяването в тв ефира на отрицание, скандали и интриги, деструкции, нали?

И още нещо: събирането на всички медии на холдинга в една сграда, надяваме се, няма да е и символ на единен медиен рупор, монолитен медиен хор, който ще вижда темите и събитията по поръчка и през указаната правилна гледна точка от собствениците, които плащат заплатите на журналистите. 

Автоцензурата, наред с перфидните криви огледала на  другата истина, спусната от шефове и редактори, страхът да задаваш въпроси, да бъдеш неудобен, да сервилничиш, да бъдеш ПР, а не остър журналист - всичко това е част от битката а достойна и честна журналистика. А тя не зависи от модерна техника или лъскави сгради, а от остротата на перото на всеки репортер и журналист, от сърцето, честността и куража да е на поста си в служба на обществото. Четвъртата власт е коректив на другите две. Не бухалка, не ПР - рупор, не форма за саморазправа с опонент, а част от демокрацията и развитието на цялото ни общество. Каквото то, такива и медиите. Журналистиката не е престъпление! Журналистиката не е и цирк или махленска разправия с жертва пред камера или заснета с телефон, не е надраскан пасквил или лъжа в сайт, не е изречена клевета сто пъти. Фактите, Истината, Правдата, отговорите на зададените въпроси: кой, кога, защо, къде, как? Висотата на хората в професията е важна! Дано да са от висока класа и ранг!

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.