НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ СЕ ЗАВЪРНА В БНР КАТО ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА "ХОРИЗОНТ"

2 Септември 2019г.
Автор: Иван Върбанов

Журналистът Николай Кръстев, който до скоро гледахме от ефира на Bloomberg TV Bulgaria, се завърна в Българското национално радио. Кръстев заема поста Главен редактор на програма "Хоризонт".

Николай Кръстев е един от най-изявените международни репортери и редактори у нас. Започва журналистическата си кариера през 1992 година в програма "Хоризонт" на БНР, още докато е студент в СУ "Св. Климент Охридски".

В националното радио работи в областта на външната политика, отбраната, етническите въпроси и вероизповеданията. Специализира се по проблемите на Балканите и разпадането на бивша Югославия през 90-те години, както и гражданския конфликт в Македония.

Работи като специален пратеник по време на военните действия в Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Македония. Бил е кореспондент на БНР за Западните Балкани, базиран в Белград от 2003 до 2011 година.

В този период отразява референдума за независимост на Черна Гора през 2006 г. и отделянето на Косово от Сърбия през 2008 г. След завръщането си в България следи различни теми от международната политика, като акцент са Балканите, Близкия изток и Персийския залив. Отразявал е и протестите в Турция през 2013 година.

В периода 2015-2017 е бил кореспондент на БНР в Русия и за постсъветското пространство. Бил е в рамките на посещение на група западни журналисти, акредитирани в Москва, в Сирия през 2016 година по време на гражданския конфликт и след операцията по освобождаването на древния град Палмира от ИДИЛ.

От март 2017 г. бе част от екипа на екипа на Bloomberg TV Bulgaria като водещ на предаването "В развитие", заедно с Вероника Денизова и Делян Петришки.

Екипът на Нюз БГ Репортер честити завръщането на Ники Кръстев в БНР и му пожелава "На добър час!"
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.