online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

НЕПРИЯТНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ В МАГАЗИН "ФАНТАСТИКО" - ЖК ДРУЖБА 1, ПОРОДЕНИ ОТ ОХРАНАТА

14 Февруари 2021г.
НЕПРИЯТНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ В МАГАЗИН "ФАНТАСТИКО" - ЖК ДРУЖБА 1, ПОРОДЕНИ ОТ ОХРАНАТА
Иван Върбанов,
Главен редактор на Нюз БГ Репортер
 
София, 14-02-2021 г.

За поредна вечер, в разстояние на седмица, влизането в магазин #ФАНТАСТИКО в ж.к. "Дружба" 1 става неприятно преживяване заради неадекватното провокативно отношение на охранителКИТЕ от #БОДУСОД. Тази вечер, стоейки пред щанда за фъстъци и семки, към мен се засилва пазителка на реда с репликата: "Кого чакате тук?" Няма да преразказвам нататък изразеното от мен учудване за въпросното отношение и части от диалога.  Охранителката назидателно ми обяснява, че тук, в магазина, не е място, за да обмислям дълго, а бързо - бързо да се ориентирам към касите. БОДУ СОД-служителката няма бадж, но разбирам, че се казва Надя. 

Запътвам се към касите, без да бързам. Все пак тук почти всички познавам добре, а и служителите ме познават. Всички от екипа на "Фантастико" традиционно са любезни, услужливи, нерядко се смеем или разменяме реплики за актуални новини от деня. Но, приятното пазаруване в моя любим магазин вече става ад, заради въпросните набези и провокации на охранителките от БОДУ СОД.  На касата споделям разочарованието си от последния "допир" с "черните барети", а касиерките приятелски подхвърлят: "О, не се ядосвай. То, ти преди да дойдеш имаше друга разправия пак с наша редовна клиентка, без повод!". А докато аз си късам нервите от обидното отношение, демонстрирано към мен, група от континтегна влезе на цяла тумба необзпокоявани и напусна отново по същия начин, без да бъдат проверявани, нищо, че не пазаруваха. 

Не мога да разбера: 

1. Дали магазин #ФАНТАСТИКО не е сключил правилно договора си с подходящата фирма за охрана?

2. Дали самите служителки на въпросната фирма - БОДУ СОД, са инструктирани по неподходящ начин. 

3. Дали въпросните назначени лица не са подходящи за тази работа?

Решен съм твърдо следващия път да снимам видеорепортаж от преживяването си. Но със сигурност се замислям сериозно и дали да не спра да пазарувам в мая любим магазин в жк Дружба 1? 

Какво ли би могло да ми се случи следващия път?

И ДАЛИ НЯКОЙ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА "ФАНТАСТИКО" И БОДУ СОД ЩЕ СЕ НАПЪНЕ, ЗА ДА ОВЛАДЕЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРЕОСМИСЛЯНЕ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА ОХРАНАТА КЪМ КЛИЕНТИТЕ?

А междувременно ще давам публичност на всяка поредна случка и преживяване, които минават извън границата на допустимото на територията на този търговски обект, породени от контакт с т.нар. овластени недосегаеми охранителКИ.

* * *

EТО И ПРЕДИШНОТО МИ ПРЕЖИВЯВАНЕ - ОТНОВО В МАГАЗИН "ФАНТАСТИКО" В ЖК "ДРУЖБА"1,  САМО ПРЕДИ 10 ДНИ

София, 04-02-2021
 | Охранителка от фирмата за сигурност и охрана "БОДУ СОД" #бодусод се вихри в магазин #Фантастико в жк Дружба 1. Ходи между клиентите, подвиква, заяжда се. Спира наред жени, които носят със себе си малко по-големи дамски чанти - типичен аксесоар за нежния пол. Измерването е на око, но в никакъв случай не става въпрос за сакове или куфари. Не една и две дами  се връщат стреснати и си излизат, защото или не искат да си оставят личния багаж, или няма къде в клетките. Дойде и нас да огледа и да ни “подчини”. На въпроса ми - Кой е този младеж с Вас, който стои и се разхожда в анцунг плътно до Вас, не е с униформа, а ви съпровожда усърдно в магазина?- пазителката отговори - Моят приятел. Дошъл е да ме види! 

Браво, бе! По време на охранителна дейност да ходиш да назидаваш хората в магазина и да патрулираш като каубоец е най-малкото неуместно. На кой ще му е приятно да бъде притесняван и третиран като в изправителен лагер?! Интересно ми е КАКВА Е РАЗКРИВАЕМОСТТА НА КРАЖБИТЕ от въпросната охранителка? Иначе броят на тормозените е голям! А констатацията, че патрулирането е с цивилен приятел - надминава всички стандарти. ИНСТРУКТИРАЙТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИТЕ,  #бодусод! И ги контролирайте! Вместо да преследват граждани, които са редовни и съвестни клиенти от години, нека да следят за кражби от типове, които грабят и си тикат продукти - луканки, алкохол, сирена и др., по джобовете и невъзмутимо си излизат.

На вниманието на ръководството на търговска верига "ФАНТАСТИКО", които са наели охранителната фирма и са работодателите им!* * *

На 15-ти февруари от екипа на супермаркети "Фантастико" изпратиха следната своя позиция:

"ФАНТАСТИКО

Здравейте,


Благодарим Ви за обратната връзка и подадения сигнал! Мнението на нашите клиенти е важно за нас. Извиняваме се за причиненото неудобство при пазаруването в наш обект.

Бихме искали да Ви информираме, че ще бъде обърнато внимание на колегите от охранителната фирма и ще бъдат предприети необходимите мерки, за да подобрим обслужването на клиентите ни.

Благодарим Ви, че ни писахте и че сте наш клиент!


Поздрави,

Екипът на супермаркети Фантастико"

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg