НА 27-МИ ЮНИ ВРЪЧВАТ НАГРАДИТЕ ОТ КАМПАНИЯТА "ПЛОВДИВ - ГРАД НА ДОБРОТО!

19 Юни 2020г.
НА 27-МИ ЮНИ ВРЪЧВАТ НАГРАДИТЕ ОТ КАМПАНИЯТА "ПЛОВДИВ - ГРАД НА ДОБРОТО!
КАМПАНИЯТА „ПЛОВДИВ – ГРАД НА ДОБРОТО” СЪБРА СТОТИЦИ НОМИНАЦИИ

Стотици пловдивчани се включиха в кампанията "Пловдив - град на доброто". Тя е продължение на инициативата "Най-добър човек", която е с деветгодишна традиция и се подкрепя от учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника и Националния алианс на хора с редки болести. Нейната цел е да се отличат пловдивчани с големи сърца. Кампанията се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров. Това съобщи за Нюз БГ Репортер г-жа Екатерина Кючукова - PR и медиен експерт. 

Номинациите за инициативата „Най-добрия човек” се събираха до 17 юни. „Трябва да кажем на всички, че добри хора има и че благодарение на тях има добри чудеса, стават добри неща. Те да бъдат пример, който да последват останалите”, каза заместник-кметът Анести Тимчев. По думите му именно това е ролята на конкурса да отличи онези истински добри хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. 

Номинациите са разпределени в 4 категории – образователна и социална дейност, градско развитие и добротворчество. 

Десетки деца и възpаcтни номинираха хора кампанията "Пловдив - гpад на доброто". Ученици от Пpофеcионалната гимназия по xpанителни теxнологии и техника cъбиpаха също номинации. Един от доброволците е 16-годишният Николай Лазаров, който за втора поредна година се включва в кампанията. Според него инициативата е добра, както за деца, така и за възрастни и вярва, че има бъдеще. Своите номинации направи и 6-годишната Невена. За нея най-добрите хора на света са родителите й, които много я обичат. 

Инициатор за провеждане на кампанията е координаторът на Националния алианс на хора с редки болести в Пловдив Йорданка Петкова. Според нея добрите хора в повечето случаи са невидими за околните, но са истински ангели на добродетелта. 

Награждаването на отличените от журито в кампанията ще се проведе на 27 юни от 10 часа в Цар-Симеоновата градина. Всеки победител в една от четирите категории „Най-добър човек“, ще получи специален плакет и грамота с подпис от кмета Здравко Димитров, както и специален подарък от организаторите.

Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.