НАЦИОНАЛНИЯТ ФИЛМОВ ЦЕНТЪР С НОВ ШЕФ - ПЕТЪР ТОДОРОВ

11 Февруари 2022г.
НАЦИОНАЛНИЯТ ФИЛМОВ ЦЕНТЪР С НОВ ШЕФ - ПЕТЪР ТОДОРОВ | The News BG Reporter ®
The News BG Reporter

Националният филмов център вече има нов шеф - това е Петър Тодоров. Той ще оглавява изпълнителната агенция в следващите пет години.

Тодоров споделя твърдите си намерение да работи за справедливото разпределение на финансите за родно кино.

„Идвам със знанията, опита, енергията и желанието си да работя за това средствата, зависещи от Националния филмов център, да бъдат справедливо разпределени към всички от филмопроизводството през разпространението, фестивалите, промоцията и показа на филми, както и да има по-голям контрол за тяхното разходване.”, споделя Петър Тодоров.

Първите задачи, които ще подхване да решава новият изпълнителен директор са: нормално функциониране на Филмовия център, изготвянето на нов Устройствен правилник и на 5-годишна Национална програма за развитие на българската филмова индустрия. 

"Целта ми е Агенцията да заличава съществуващите разделителни линии, вратите й да бъдат широко отворени за всеки, който има нужда от съдействие. Личната ми амбиция е българската филмова индустрия да бъде изведена до нива на съпоставими по размер на нашия пазар европейски филмови индустрии.“, добавя Тодоров.

Петър Тодоров завършва Философския факултет със специалност „Политология“ и е магистър по „Европеистика” със специалност „Е-Европа” на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има специализации и в областта на управлението на независими киносалони в Италия и Франция. С над 23 години опит във филмовата индустрия. Бил е филмов продуцент, разпространител на европейски пълнометражни и късометражни игрални и документални филми, а така също и експерт в управлението на киносалони и в ръководството и управлението на проекти. Работил е в първото мултиплексно кино в град София и упражнявал продуцентска дейност повече от 7 години.
Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.