НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЛАСУВА РЕДОВНИЯ КАБИНЕТ ДЕНКОВ - ГАБРИЕЛ

6 Юни 2023г.
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЛАСУВА РЕДОВНИЯ КАБИНЕТ ДЕНКОВ - ГАБРИЕЛ | The News BG Reporter ®
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР - 6 юни 2023 г. / Народното събрание гласува редовното правителство на акад. Николай Денков, който беше избран за министър - председател със 132 гласа. Общо гласуваха 201 народни представители. 69 бяха "Против", няма "Въздържали се". 

Със същия брой гласове "За" народните представители одобриха преименуването на Министерството на земеделието на Министерство на земеделието и храните. Според предложената структура на кабинета се предвижда само един заместник министър-председател.

Мария Габриел беше избрана за вицепремиер и министър на външните работи, Асен Василев за министър на финансите, Калин Стоянов за министър на вътрешните работи, Андрей Цеков за министър на регионалното развитие и благоустройството, Иванка Шалапатова за министър на труда и социалната политика, Тодор Тагарев за министър на отбраната, Атанас Славов за министър на правосъдието, Галин Цоков за министър на образованието и науката, Христо Хинков за министър на здравеопазването, Кръстю Кръстев за министър на културата. За министър на околната среда и водите беше избран Юлиан Попов, на земеделието и храните - Кирил Вътев, на транспорта и съобщенията - Георги Гвоздейков, на икономиката - Богдан Богданов, на иновации и растеж – Милена Стойчева, на енергетиката - Румен Радев, на електронното управление - Александър Йоловски, на туризма - Зарица Динкова и на младежта и спорта - Димитър Илиев.

Новоизбраният Министерски съвет положи клетва пред Народното събрание.


Сподели

Коментари

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.