НАЙДЕН ТОДОРОВ ПОЕМА ОТНОВО МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

9 Април 2024г.
НАЙДЕН ТОДОРОВ ПОЕМА ОТНОВО МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА | The News BG Reporter ®
Иван Върбанов — София /

Диригентът със световна известност и директор на Софийската филхармония — маестро Найден Тодоров, отново застана начело на Министерство на културата. И отново в ролята си на служебен министър, този път в кабинета на Димитър Главчев. Найден Тодоров поема поста от досегашния титуляр на поста — г-н Кръстю Кръстев.

КРЪСТЕВ: “НАЙДЕН ТОДОРОВ Е НАЙ-ДОБРОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА”

„За мен е чест и голямо удоволствие да Ви предам този пост. Спокоен и уверен съм, вярващ в това, което ще направите за Министерството на културата, то заслужава най-доброто и аз смятам, че Найден Тодоров е най-доброто, което може да се случи на Министерството на културата. Възхищавам Ви се, поздравявам Ви и Ви пожелавам от все сърце на добър час!“, каза по време на церемонията по приемането и предаването на поста досегашният министър Кръстю Кръстев. Акцентира върху това, че Найден Тодоров е не само блестящ диригент, но и много добър човек.

МАНАСИЕВАТА ХРОНИКА — СИМВОЛ НА ПРИЕМСТВЕНОСТ

Кръстю Кръстев символично предаде на наследника си Найден Тодоров фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която „е символ на задълженията в Министерството на културата“ и която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

НАЙДЕН ТОДОРОВ: “КУЛТУРАТА ТРЯБВА ДА ВЪРВИ НАПРЕД, КАКВОТО И ДА СТАВА!”

„Аз съм спокоен за това, което намирам, защото и двамата сме от една сфера и няма как да нямаме близко виждане за това, че културата трябва да върви напред, каквото и да става“, сподели министър Найден Тодоров.

По думите на министър Тодоров именно културата прави група хора народ. „Точно културата е най-важната за всички нас — това съм твърдял винаги, а съм сигурен, че това е верую и на г-н Кръстев. Това означава, че върху всички Вас пада огромна отговорност“, обърна се министър Тодоров към екипа на Министерството на културата. Той обеща, че ще се постарае да продължи пътя на министър Кръстев и културата да върви напред.

„Оттук нататък това, което мога да обещая, е, че ще положа всички усилия, както съм го правил и винаги, всеки един от Вас да се чувства спокоен, че е защитен и че работи правилното нещо за бъдещето на този народ, който доста е изстрадал през последните десетилетия“, сподели още министър Тодоров.
НАЙДЕН ТОДОРОВ ПОЕМА ОТНОВО МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА | The News BG Reporter ®
НАЙДЕН ТОДОРОВ ПОЕМА ОТНОВО МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА | The News BG Reporter ®
Сподели

Коментари

Изпрати