online media | онлайн медия

Над 50 магистрати и съдебни служители се включиха в първия ден на акцията по безвъзмездно кръводаряване в столицата

1 Април 2020г.
Нюз БГ Репортер научи, че над 50 прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор са се включили в първия ден на акцията по безвъзмездно кръводаряване в столицата.

 Главният прокурор Иван Гешев, и.ф. административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които дариха кръв във Военномедицинска академия в София.

 Кръводаряване от магистрати и съдебни служители се провежда и в УМБАЛ „Св. Анна“. Акцията за кръводаряване е по инициатива на ръководството на прокуратурата и е във връзка с установения от центровете по трансфузионна хематология спад на желаещите да дарят кръв от началото на месец март.

 Кръводаряването преминава при стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. Гражданите трябва да знаят, че извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация.

Следователно, желаещите могат да дарят кръв без да има риск за здравето им. Безвъзмездното кръводаряване от прокурори, следователи и съдебни служители във ВМА и УМБАЛ „Св.Анна“ ще продължи и в следващите дни, като към инициативата по места ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg